Oriģinālnosaukums: The Price of Milk
Valsts: Jaunzēlande
Žanrs: Komēdija/Drāma/Romantika
Lomās: Danielle Cormack, Karl Urban, Willa O’Neill, Michael Lawrence, Rangi Motu, Lawrence Makoare
Režisors: Harry Sinclair
Gads: 2000

Par filmu-
Lusinda un Robs ir laimīgs pāris- viņiem abiem ir ļoti labi. Līdz vienā dienā Lusinda notriec uz ceļa stāvošu tantiņu. Tantiņa bubinādama iesoļo mežā it kā nekas nav bijis. Un izbrīnītajai Lusindai novēl nepazaudēt to uguntiņu, kas ir viņas dzīvē.
Kopš tā laika Lusinda un Roba dzīvē sākas jocīgi notikumi…

It kā jau derētu kāds svinīgāks ievads, jo šī ir pirmā filma manā kinoceļojumā un līdz ar to arī pirmais saturīgais ieraksts globusā. Pirmais karodziņš uz globusa ir iesprausts Jaunzēlandē un tālāk varu nedaudz izpausties kā man šajā ceļojumā gāja.

Pati filma ir, maigi sakot, savdabīga. Tāda kā pasaka, kas pārlieta ar biezu un neizprotamu romantikas mērci. Skats nevieš uzticību, bet pagaršot tā kā gribās. Un jāatzīst, ka nožēlot nenākas.

Šī neizprotamā mērce vijās cauri visai filmai- no sākuma, it kā parasts pāris ar 117 govīm, bet līdz ar Džeksonu mammas notriekšanu sākas visādi brīnumi. Pazūd sega, pazūd govis, pazūd uguntiņa attiecības… Un ko var darīt iemīlējies cilvēks, lai šo uguntiņu atkal uzpūstu lielāku? Pareizi, ņemt savu noslēpumaino čemodānu ar bērnu kurpītēm un sākt rīkoties.

Lai arī uz ekrāna viss šķita mazliet dīvains, es žetonus gribētu piešķirt aktieriem- burtiski staroja nepiespiesta atmosfēra un kārtīgs laucinieku naivums. Starp citu, galvenās lomas tēlotāju Karlu Urbanu lielais vairums skatītāju jau būs iepazinuši no kinolentēm Gredzenu pavēlnieks (Eomers), Ridika hronikas (Vaako) un krievs no Borna pārspēka (protams, ir vēl kāda čupiņa ar lomām).

Filma ir pilna ar jaukām lietām- šunelis, kas baidās no āra (šim redz esot agorafobija), tāpēc pa āru staigā zem kartona kastes, vanna, kas sildās uz oglēm un kuru vēlāk piepilda Lusindas asaras, jocīgais kaimiņu pāris, Džeksonu ģimenīte un augšpēdus krītošas mašīnas kaut kādā līkumā.

Filma, kas piepildīta ar savdabīgu mīlestību un aci priecējošām detaļām. Priekš dvēseles.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.