doomsday_01.JPG

Oriģinālnosaukums: Doomsday
Valsts:
Lielbritānija/ASV/DĀR
Žanrs: Spriedzes/Zinātniskā fantastika/Katastrofu
Lomās: Caryn Peterson, Adeola Ariyo, Emma Cleasby, Rhona Mitra
Režisors: Neil Marshall
Gads: 2008

Par filmu-

Lielbritānija, netāla nākotne. Nāvējošs un neizpētīts vīruss uzbrūk valstij nogaliniet tūkstošiem cilvēku. Valdība nespējot rast risinājumu, izdomā uzbūvēt milzīgu sienu, kas norobežotu visu Skotiju, kurā plosās šī sērga.

Pēc trīsdesmit gadiem vīrus no jauna liek par sevi manīt, tāpēc nolemj sūtīt specvienību aiz augstā žoga, lai izpētītu iespējamos līdzekļus pret vīrusu. Tikai nevienam nav skaidrs kas viņus sagaida viņpus žoga…

Filma, kuru skatoties nepamet sajūta, ka redzi kadrus no ‘’Trakais Maks’’ un no ‘’Bēgšana no Ņujorkas’’, tāpat arī var saskatīt ‘’Es esmu leģenda’’ (ja nedaudz piefantazē), tikai šeit drēbe ir no daudz lētāka materiāla. Var jau būt, ka tas viss ir ar nodomu- augšāmceļam 80-to gadu filmas un sapludinām tās vienā veselumā. Piesātinātu ar pankveidīgiem trakiem tipiņiem un palielu porciju asinīm. Gan jau faniem patiks.

It kā jau skaidrs, ka katastrofu žanrā, kur veselajiem kaut ko vajag no pieķēzītās teritorijas maz ko jaunu un savdabīgu var izspiest, bet šādas pērles nebiju gaidījis. Var jau būt, ka 30 gados izolēta cilvēku grupa var kļūt par cilvēkēdājiem (droši vien garšīgs ir vecis ar visām drēbēm apdedzināts degvielā. Ņammm!), bet tas, ka filmā pēkšņi ‘’iepeldēs’’ viduslaiki, gan nevarēju iedomāties. Ja filmu skatītos stāvot kājās, tad noteikti vajadzētu apsēsties- bruņinieki, šķēpi un vēl gladiatoru cīņa, tas viss galvu sagrozīs pamatīgi.

Mazliet jau interesanti bija, kad ar bentliju tika rīkots dragreiss, bet tas bija pārāk īss saules stariņš. Ieteikt varētu vienīgi augstāk pieminēto filmu cienītājiem.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.

doomsday_02.JPG doomsday_03.JPG doomsday_04.JPG doomsday_05.JPG doomsday_06.JPG doomsday_07.JPG