Oriģinālnosaukums: Paradox/ Sha po lang: taam long
Valsts: Ķīna/ Honkonga
Žanrs: Grāvējs
Režisors: Wilson Yip
Lomās: Louis Koo, Yue Wu, Tony Jaa, Vithaya Pansringarm
Gads: 2017

Par filmu-
Bijušais Honkongas policists saņem ziņu, ka viņa meita ir pazudusi Taizemē. Viņš dodas turp viņu meklēt.
Ātri vien viņš nokļūst uz pēdām ietekmīgam grupējumam, kuri nodarbojas ar orgānu kontrabandu. Lai izglābtu meitas dzīvību, viņam jārīkojas ātri.

Ir tik patīkami skatīties filmas no kurām neko negaidi, kā vien kāju un roku fiksu kustināšanu. Protams, var jau dažādībai izmatot ar ko sitamu, duramu vai griežamu, bet kopējais negaidīšanas faktors netiek ietekmēts- filma, kura ļauj atgriezties Honkongas sitamfilmu skatīšanās bērnībā.

Honkongas policistam nav īpaši labas attiecības ar sešpadsmitgadīgo meitu- viņš ir pārāk stingrs tēvs un neļauj meitai pašai lemt. Kādu dienu viņa nolemj izvēdināt galvu un dodas pie radiem uz Taizemi. Pēc trim dienām tēvs saņem ziņu, ka meita ir pazudusi.
Stigšus devies uz Taizemi, tēvs vispirms sazinās ar policiju- un divi detektīvi viņam palīdz dzīt pēdas iespējamiem meitenes nolaupītājiem.
Pamazām viņi nonāk uz pēdām orgānu donoru nelegālajiem darboņiem, kurus piesedz augsta ranga ierēdņi.

Filma iedeva visu to, ko no tās gaidīju- bija gan dūru vicināšana, gan šaušana, gan pakaļdzīšanās, gan asu rīku zibināšana. Morāle un viss tai piederošs te bija otrajā plānā. Vai pat vēl tālāk.
Dinamiska un ātra filma, kuru diemžēl bojāja pārlieku lielās un biežās pauzes ar sentimentāliem gājieniem. Tas mazliet saraustīja skatīšanos. Saprotu, ka kaut ko sižetam ar vajag, bet šoreiz īsti nenotrāpīja proporcijas.
Ja prāts vēlas atslēgties un uz kādu brīdi pazust, tad šī filma ir kā radīta- ne par ko nav jādomā un var tik spēt lūkot cik fiksi onkuļi dzīvo austrumzemēs.

P.S.
”Paradox”skaitās kā trešā filma divām iepriekšējām SPL daļām, bet tā kā iepriekšējās daļas neesmu redzējis (nojauta un treileri saka, ka jālabojas), tad nemāku spriest vai šis ir turpinājums iepriekšējām filmām, vai pati par sevi.

Filmas vērtējums: 7/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.