Oriģinālnosaukums: The Lazarus Project
Valsts: ASV
Žanrs: Drāma/Spriedzes
Lomās: Paul Walker, Linda Cardellini, Malcolm Goodwin, Tony Curran, Bob Gunton
Režisors: John Glenn
Gads: 2008

Par filmu-

Laupīšanas laikā tiek nogalināti trīs cilvēki, kā rezultātā Benam piespriež nāvessodu. Nāvessods viņu nenogalina, bet nogādā kādā klusā pilsētiņā, kur viņam jāaizmirst pagātne un jāmainās. Benam tiek dota otrā iespēja.

Pamazām Bens saprot, ka šī otrā iespēja var būt arī rūgtāka par nāvi un cīņa par savu nākotni jāizcīna ne tikai ar savas dvēseles dziļākiem nostūriem, bet arī ar klusās pilsētiņas neparastajiem iemītniekiem.

Sākums filmai ir sanācis diezgan šablonisks- viņš nupat iznācis no cietuma par kādu sīkumu, viņa ar abu meitu to cītīgi gaida mājās. Viņš atrod darbu un nozvērējies, ka vairs nekādas kriminālas darbības, bet vecie draugi ar vieglas naudas solījumiem un darba devēju pēkšņā atklāsme, ka bijušais cietumnieks viņiem nav vajadzīgs, galveno varoni tomēr pamudina doties riskantajā peļņā. Un tad seko kā parasti- ‘’biznesa plāns’’ izgāzās un galvenais varonis dabū tiesas piespriestos soda procentus– nāvīgu špricīti.

It kā sižetam varētu pavilkt svītru, jo galvenais varonis tikai aizsūtīts pie tēviem, bet nē, te tikai sākas viņa smagais un dvēseli un prātu pārbaudošais ceļš. Ceļš, kuram nav ceļa rādītāji, nav virziena un varbūt pat nav izejas.

Ir maza klusa pilsētiņa un ir viņš. Apkārt ir daudz cilvēku, bet kas viņi ir un kāpēc sāk parādīties sajūta, ka viņš tiek novērots? Kur sākas realitāte un kur beidzas viņa fantāzijas? Vai viņš šeit atrodas tāpēc, ka viņam ir jāatrodas vai arī kādam gribas, lai viņš šeit būtu?

Pārāk daudz jautājumu, kuri galvenajam varonim ir jāatbild, lai saprastu sevi un saprastu savu pagātni un līdz ar to saprastu kāda būs viņa nākotne.

Smalki sameistarota spriedzīte, kas ekrānā notiekošo neliek uzlūkot ar zinu-kas-būs-beigās skatienu. Te vairāk ir sajūta, ka var notikt visādi un hepī ends nebūt nav garantēts.

Filma nedaudz atgādina daļu no Noziedznieks un daļu no Devitnieki, abas ir labas un nemaz nav slikti ar tām vilkt paralēles. Protams, ja kāds teiks, ka varēja jau nu filma meistarīgāk uzturēt spriedzi, es piekritīšu. Varēja, bet arī šis rezultāts ir baudāms.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.