Oriģinālnosaukums: Palm Springs
Valsts: ASV/ Honkonga
Žanrs: Komēdija/ Fantāzija
Režisors: Max Barbakow
Lomās: Andy Samberg, Cristin Milioti, J.K. Simmons, Peter Gallagher, Meredith Hagner
Gads: 2020

Par filmu-
Ir 9.novembris un tas nozīmē, ka ir Talas un Eiba kāzu diena. Visi gatavojas tai īpaši rūpīgi- tērpi, runas, dekorācijas. Arī Nailza draudzene Mistija gatvojas īpaši rūpīgi. Bet Nailzs no paša rīta kā peldbiksēs iekāpa baseinā ar alus skārdeni rokās, tā arī tāds pats aizgāja uz kāzām. Pat vairāk- viņam ir gan ko teikt, gan patīk arī visādi iznesties.
Izrādās, Nailzs ir iestrēdzis laika cilpā un šo 9.novembri izdzīvo neskaitāmas reizes. Varbūt mainās kādas detaļas, bet viņam katra diena ir tāda pati kā iepriekšējā.
Viss mainās, kad viņš laika cilpā neauši ievelk līgavas māsu Sāru.


Šoreiz ir sajūta, ka esmu noskatījies gada filmu. Izcili no sākuma līdz pat beigām– jautri, asprātīgi, nebēdnīgi, interesanti un bez nekādām infantilām piegaršām.

Nailzs ir Mistijas draugs un viņam jāpiedalās Mistijas draugu kāzās. Nailzs jau no paša rīt dzer alu un ne par ko neiespringst. Pat uz kāzu ceremoniju viņš ierodas peldbiksēs un ar alus skārdeni rokās. Viņu var saprast- šo dienu viņš piedzīvo jau neskaitāmas reizes- kā nokļuva laika cilpā, tā arī visu laiku pavada šajā dienā. Un tā kā katra jauna diena ir tāda pati kā iepriekšējā, tad viņš tās tikai izbauda bez nekāda stresa.
Nejauši viņš šajā cilpā ievelk arī līgavas māsu Sāru. Lai arī viņiem ir jautri, Sāra vēlas tikt ārā no šīs cilpas un viņai ir plāns.

Palmspringsa” ir izcili labs gabals- it kā to fantāziju gribētos nolikt malā (tas tik tāds fons) un tad varētu teikt, ka filma ir tāda kā romantiska komēdija. Bet tajā pat laikā viņiem ir izdevies izbēgt no šī žanra klupšanas akmeņiem- banālām ainām, salkaniem dialogiem un šķebinošām beigām. Pat vairāk- viņiem izdevās to visu pacelt ļoti baudāmā līmenī. Nenoliedzami, te liels nopelns arī abiem galvenās lomas tēlotājiem- lai arī sākumā likās, ka Sāras lomas tēlotāja nedaudz pārspēlē savu dzērumu un atstumtību, tas ātri pārgāja un varēja baudīt patiešām labu aktieru labu saspēli. Nailza lomas tēlotājs Endijs Sambergs bija izcils. Līdz šim man nebija sanācis redzēt filmas ar viņa piedalīšanos, bet tagad noteikti jānoskatās kāds viņa iepriekšējais veikums un būs arī jāpaskatās kāda viņa nākamā loma.

Sižets, montāža, stāsts un fons ir atsevišķu aplausu vērts- likās, ka te ir nostrādāts viss līdz beidzamajam sīkumam tā, lai skatītājam atliktu tikai baudīt labu kino un nedomāt par kādām nebūt traucējošām detaļām vai nepārdomātiem sīkumiem.

Ļoti labi nostrādāts stāsts, kas izdaiļots ar patiešām smieklīgām epizodēm. Pilnīgi noteikti iesaku visiem un ikvienam.

Filmas vērtējums: 10/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.