[su_highlight background=”#e5e3d4″]#7- 30 dienu izaicinājuma raksts[/su_highlight]

Oriģinālnosaukums: Shi tu xing zhe / Line Walker
Valsts: Ķīna/ Honkonga
Žanrs: Drāma/ Grāvējs
Režisors: Jazz Boon
Lomās: Nick Cheung, Louis Koo, Francis Chun-Yu Ng, Charmaine Sheh, Jimmy Au
Gads: 2016

Par filmu-
Pēc policijas priekšnieka nāves tiek sabojāta datu bāze ar slepeno aģentu identitātēm. Tiek pazaudēti sakari ar visiem noziedzīgajās struktūrās strādājošajiem aģentiem.
Pēc pāris gadiem tiek atsūtīta kodēta ziņa- to varēja izdarīt tikai kāds no slepenajiem aģentiem. Bet, kā lai uzzina, kurš to ir nosūtījis- aģents, noziedznieks vai provokators.

Honkongas grāvējiem sava burvība ir. To pamanīju jaunībā, kad videokasetes ar dūru cīņu filmām tika pārskatītas vēl un vēl. Arī šīs filmas treileris solīja labu izklaidi, kuru nevarēja laist garām. Filma ir uzņemta pēc tāda paša nosaukuma Honkongas televīzijas seriāla motīviem.

Policijas priekšnieka Hona nāve un datubāzes nobrukšana sarāva visas saites ar noziedzīgajā pasaulē iefiltrētajiem aģentiem. Tagad neviena puse nevar būt droša, ka pretējā pusē viņus negaida kāds nodevējs vai provokācija, kas liktu atklāt viņu patiesos mērķus.
Negaidot, pēc pāris gadiem, policijā tiek saņemta kodēta ziņa, kura vēsta par augstu stāvošu noziedznieku iespējamu darījumu ar narkotikām un milzīgām naudas summām.
Policija organizē savus spēkus, bet nav skaidrs ar kuru personu tiek uzturēts kontakts. Un vai vispār tas ir policists vai arī tā ir provokācija no noziedznieku puses.

Dinamisks kino ar šaudīšanos, pakaļdzīšanos, kaušanos un ”sliktais vai labais” mīklas minēšanu. Laikam viss, kas vajadzīgs vienkāršai kinoizklaidei, kas neprasa ne lielu domāšanu, ne pamatīgu iedziļināšanos. Galvenais, ka ņirboņa ekrānā ir daudzmaz sakarīga. Pārējais ir pieciešams.
Tāds viegls kaķis-pele policijas gabals, kuru noskaties un pēc kāda laika vienkārši par to aizmirsti.

Filmas vērtējums: 6/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.