Oriģinālnosaukums: Mei Gong he xing dong/ Operation Mekong
Valsts: Honkonga/ Ķīna
Žanrs: Grāvējs
Režisors: Dante Lam
Lomās: Joyce Wenjuan Feng, Baoguo Chen, Xudong Wu, Eddie Peng, Vithaya Pansringarm
Gads: 2016

Par filmu-
Četru valstu specdienesti nolemj sadarboties, lai neitralizētu nežēlīgāko Zelta trijstūra bandu un notvertu viņa vadoni. Komandas virsvadību uzņemas sevi vairākkārt pierādījuši Ķīnas speciālisti.

Ja ir brīži, kad no kino prasi tikai koordinētu ņirbēšanu ekrānā, tad visnotaļ labi der kāds Honkongas grāvējs. Gluži tāpat kā agrākos laikos.

Ķīnas policijas kapteinim ar savu komandu tiek uzdots likvidēt nežēlīgu Zelta trijstūra bandu, kuru vada pustraks narkomāns. Bandai netrūks ne ieroču, ne cilvēku, ne līdzekļu. Tā pat izmanto saviem nelietīgajiem mērķiem bērnus, pakļaujot viņus ar narkotikām.
Tā kā banda labi noslēpusies Taizemes džungļos, tad labi noder dažu policijas spiegu un iefiltrēto palīdzība. Bet ne vienmēr viss iet gludi un nākas pamatīgi pasvīst gan iemānot bandu lamatās, gan gūstot viņu vadoņus.

Brīžam jau likās, ka viņi ir pārcentušies un pārstiepuši savu vienkāršo sižetu un propagandisko patriotismu, bet ik pa laikam esošās kaušanās, šaušanās un pakaļdzīšanās, to tikai mazliet spēja atdzīvināt. Tā jau smuki lielveikalu pademolēja, bet fināla lielšaušanai pietrūka kāds mazs pipariņš. It kā jau ielika visu ko vien varēja ielikt (pat pakaļdzīšanos pa upi), bet straujo tempu noturēt nesanāca.

Un vēl tā slikto kariesa nepārtraukta demonstrēšana tomēr galīgi nepušķoja filmu. Pat vairāk par aziātisko humoru un mēģinājumu tēlot piedzērušos.
Kopumā jāsaka, ka viduvējs sit un šauj gabals, no kura neko vairāk nevajag arī gaidīt, lai arī viss it kā balstīts uz patiesiem notikumiem.

Filmas vērtējums: 6/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.