Oriģinālnosaukums: Okja.
Valsts: ASV/ Dienvidkoreja
Žanrs: Piedzīvojumu/ Drāma
Režisors: Joon-ho Bong
Lomās: Tilda Swinton, Giancarlo Esposito, Jake Gyllenhaal, Shirley Henderson, Paul Dano, Lily Collins
Gads: 2017

Par filmu-
Korporācija ”Mirando” ar tās vadītāju Lūsiju Mirando priekšgalā, ir izstrādājusi jaunu paņēmienu kā izaudzēt lielākas cūkas, kuru gardā gaļa mazinās badu pasaulē. Lai reklamētu savu sasniegumu, korporācija dažādos pasaules nostūros ir iedevusi parastiem fermeriem audzēt savus supersivēnus. Pēc desmit gadiem apkopos rezultātus un tad redzēs, kuram fermerim būs izdevies izaudzēt labāko supercūku.
Viens no šādiem sivēniem tika Dienvidkorejas zemkopim un viņa mazmeitiņai Midžai, kura jau kopš mazotnes ir spēlējusies ar sivēnu un nosaukusi to par Okdžu.

Pietika ar acu uzmetienu aktieru sastāvam un videorullīša noskatīšanos, lai būtu skaidrs- filma ir jāredz. Cūciņa gan vairāk vilka uz nīlzirga pusi, bet tas jau sīkums- ne jau pirmo reizi filmā bērni sadraudzējas ar visādiem dīvainiem radījumiem.

Midža, kas ar savu vectētiņu dzīvo augstu kalnos, savās ikdienas gaitās viņa visur ņem līdzi Okdžu- lielu cūku, kuru viņi saņēma audzēšanai no korporācijas Mirando. Okdža un Midža ir nešķiramas- lai ko darītu un kurp dotos, abas ir kopā. Tāpēc Midžai ir liels pārdzīvojums, kad korporācija pēc desmit gadiem atbrauca un paņēma Okdžu, lai vestu uz Ņujorku supercūku konkursam. Protams, tālāk nokautu un gaļu tirgotu.
Midža nolemj nepamest draugu nelaimē un dodas glābt Okdžu. Pa ceļam viņa satiek citus Okdžas glābējus no kādas dzīvnieku aizsardzības biedrības un viņiem rodas plāns izmantojot Okdžu, tikt korporācijas laboratorijā, lai visai pasaulei pavēstītu, ka Okdžu un pārējo supercūku audzēšana nav tik netainīgs pasākums, kā tiek reklamēts.

Sirsnīga filma par nīlzirga lieluma sivēna un jaunas meitenes draudzību, kuru cenšas pārraut sliktā korporācija ar nedaudz histērisku vadītāju. Laikam ar izaicinājumu- kā uztaisīt milzīgu cūku un likt skatītājiem domāt, ka tā ir jauka-, manuprāt, filmas veidotāji īsti netika galā. Okdža jau piemīlīgi uzvedās un tēloja mīļu sunīti, bet īsti nevarēju pieņemt šos apjomus kā maigu zvēru, kas spētu nenospiest visu savā ceļā. Lab’, pieņemsim, tās ir manas uztveres problēmas.

Toties cepuri nost visu iesaistīto aktieru priekšā- viņi bija baigie malači. Ja nu vienīgi Dr.Vilkoksu tēlojošais Džeiks Džilenhols ar savu pāķiski pālīgo tēlošanu mazliet pārsālīja- sākumā bija ļoti labi, bet uz beigām jau bija par daudz.
Kopumā- ļoti labs kino ar nelielu morāles devu beigās un lielu sirsnības devu visas filmas garumā.

Filmas vērtējums: 8/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.