Oriģinālnosaukums: From Paris with Love
Valsts: Francija
Žanrs: Grāvējs/Spriedzes
Lomās: John Travolta, Jonathan Rhys Meyers, Kasia Smutniak, Richard Durden, Amber Rose Revah
Režisors: Pierre Morel
Gads: 2010

Par filmu-
Centīgs ASV vēstniecības Francijā darbinieks cenšas tikt pa karjeras kāpnēm augšup un darba devēju ievērots, saņem jaunu uzdevumu- palīdzēt tikko no ASV ielidojušam aģentam nokārtot vienu lietu.

Luks Besons jau sen pierādījis- arī Eiropā sanāk labi grāvēji. Šoreiz viņa pierādījumu ķēdīti turpina viņa kādreizējais asistents Pjērs Morels, kura kontā ir gan ”13.Rajons” (13th District), gan ”Nolaupītā” (Taken). Abas iepriekšējās filmas sanākušas tīri labas un arī ”No Parīzes ar mīlestību” ir pat ļoti skatāma.

Filma jums nesagādās nekādas problēmas- viegli ar acīm gremojama un prātu atslēdzoša. Lai arī iekrīt daži smilšu graudiņi pa vidu, bet uz izšauto ložu daudzuma un līķu nokrišanas no trepēm, tie ir nemanāmi.

Prieks par Travoltu (patiešām prieks), kurš pēdējās manītās filmās bija sanācis reti senils, tagad ir nomainījis imidžu uz tādu kā skinheda un specaģenta savārījumu. Uzvedība ar tāda pati savārīta- kamēr jaunais pārinieks apjucis staipa ķīniešu porcelāna vāzi ar kokaīnu, tikmēr Travolta izloca rokas un kājas (nē, kājas tomēr nelocīja… laikam vecums) un samazina aziātu un pakistāniešu skaitu uz Zemes. Jāatzīst, ka tas viņam sanāk labi.

Arī jaunais pārinieks (Džonatans Meijers) demonstrēja ātru apķērību un bija centīgs skolnieks. Visumā jauks duets ar nedaudz atšķirīgu izpratni par mīlestību (Meijera ”Galvenais ir mīlestība”, pret Travoltas ”Mīlestība ir kuce”).

Grūti teikt vai ”No Parīzes ar mīlestību” ir tāda kā parodija par sliktajiem un labajiem policistiem, bet komēdijas elementi tur netrūka. Bija gana jautri. Paredzami, vienkārši, bet efektīgi.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.