Rudderless

Oriģinālnosaukums: Rudderless
Valsts: ASV
Žanrs: Drāma
Režisors: William H. Macy
Lomās: Billy Crudup , Anton Yelchin, Laurence Fishburne, Selena Gomez, William H. Macy,
Gads: 2014

Par filmu-
Sems ir veiksmīgs uzņēmējs un viņam nekā netrūkst- lepna māja, lepns auto un dēls. Pēc apšaudes skolā viņš visu to pazaudē. Arī dēlu. Tikai pēc laika Sems dēla mantās atrod viņa pašsacerētās dziesmas. Un saprot, ka tās ir kādam jānodzied.

Rudderless

Sākums solījās būt tāds smagāks- ar šaušanu, depresīvu bedri, utt. Bet pēc tam visam vajadzēja būt labi- mūzika laba, tautai patīk, pašam Semam bedre arī tā kā pieveikta. Pat jauši un nejauši izveidojusies mūzikas grupa. Izklausās tāds labs un sirsnīgs skatāmgabals, kurā viss notiek tendēts uz hepī endu un pilniem stadioniem. Bet tomēr ir viens bet, kas filmā visu laiku seko kā ēna. It kā saproti, ka viss nav pateikts un parādīts, bet kāpēc- to uzzinām tikai beigās.

Rudderless

Semam dēla nāve ir pārāk liels trieciens un viņš pamet (pudele palīdz) visu, ko būvējis- māju, darbu, auto, sievu, sabiedrību…. tagad dzīvo uz jahtas un remontē mājas. Un nejauši ieklīst krodziņā, kur ir brīvā skatuve. Un pēc kāda laika no šķirtās sievas saņem dēla mantas- ģitāru, pierakstu kladi un kaudzi ar diskos sarakstītām dziesmām. Klausoties dziesmas un lasot kladi, Sems saprot, ka tās dziesmas ir ļoti foršas un viņš sadūšojas uzkāpt uz šī krodziņa skatuves. Lai arī pirmais dziedājums ir zem pamatīgiem grādiem, zālē sēdošais Kventins saprot, ka tā ir manta. Un pierunā Semu uzstāties duetā. Duets ātri pieaug līdz ansamblim un iksestdienas koncertiem pārpildītā krodziņā.

Rudderless

Filmā nekas nav sarežģīts un pārmudrīts- viss ir gana vienkārši un ticami. Labi pasniegts stāsts ar labu muzikālo pavadījumu un noskaņu pacilājošs filmas ritējums. Arī aktieri sevi parāda no savas labākās puses- pārliecinoši, brīvi, atraisīti.

Rudderless var jau būt, ka nav tas augstākās raudzes produkts, bet savu stāstu tā pasniedz labi un skatītājiem, ja vien tie nav rūdīti bojeviku fani, tas patiks.

Filmas vērtējums: 8/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.