Oriģinālnosaukums: Xiao shi de zi dan/ The Bullet Vanishes
Valsts: Ķīna/Honkonga
Žanrs: Drāma/Grāvējs
Režisors: Chi-Leung Law
Lomās: Xiang Bin, Gang Chen, Hei-Yi Cheng, Ching Wan Lau
Gads: 2012

Par filmu-
Notikumi risinās pagājušā gadsimta nelielā pilsētiņā Ķīnā, kur policijas detektīviem ir grūts uzdevums- atrast ieroču rūpnīcā esošo slepkavu, kurš ne tikai pats ir neredzams, bet arī nogalina ar neredzamām lodēm.


Visnotaļ pieklājīgs ķīniešu detektīvs, kurš tīri labi ir izveidojis tā laika atmosfēru. Un arī sižeta līnija ir pietiekami interesanta, lai skatītājam nevajadzētu garlaikoties un galvenais vainīgais līdz filmas finiša taisnei tā arī paliktu neatminēts. Jo kā jau kārtīgā detektīvā- kandidāti uz vainīgajiem ir daudz, bet īsti ticēt nevar nevienam. Tā kā- iekārtojamies kārtīgāk un baudām labu filmu.

Nedaudz nepierasti ir redzēt šādus policijas detektīvus, kuri apģērbušies pa angļu modei, tikai izturēšanās gan ir citādāka. Un lai arī filma tomēr neturas pie fantastikas vai mistikas, tāpat tīri vai gribās ticēt, ka tas sievietes nolādējums ir iemetinājies ieroču rūpnīcā un veic savus slepkavnieciskos nodomus, tā iegrūžot mērenā panikā gan rūpnīcas vadību, gan darbiniekus, gan arī policistus.

Kā plusu var minēt filmas dinamiskumu- notikumi raitā tempā dodas uz priekšu un visu laiku gadās kāda šaušana, sprāgšana, līķītis vai kāds asāks moments.

Kas pietrūka? Varbūt par ļaunu nebūtu nācis vēl mazs līkums sižeta beigās, lai tas atrisinājums sanāktu mazliet samudžinātāks un arī vēl negaidītāks. Jā, un galvenajam varonim mazliet pietrūka atvēzienam. It kā jau viņš centās, bet iespēju izpausties bija maz.

Visādi citādi prieks par ķīniešiem, kuriem aizvien biežāk ir tādas filmas kuras pat nebūtu grēks pārskatīt vēlreiz. Jā, un nav arī to muļķīgo aziātu jociņu/grimases, kuras savulaik bija vai ik katrā filmā.

Filmas vērtējums: 9/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.