Oriģinālnosaukums: Yucheitalja/ Spiritwalker
Valsts: Dienvidkoreja
Žanrs: Spriedzes/Mistērija/Grāvējs
Režisors: Yoon Jae-geun
Lomās: Yoon Kye-sang, Park Yong-woo, Lim Ji-yeon
Gads: 2020

Par filmu
Viņš attopas pēc autoavārijas un nespēja atcerēties ne kas viņš ir, ne kā viņu sauc. Vienīgais ko viņš atminas ir tas, ka viņš izskatījās citādāk. Ar laiku viņš saprot, ka viņa gars pārvietojas starp citu cilvēku ķermeņiem un viņam ir sevi jāatrod pirms to izdara citi.

Ar Dienvidkorejas filmā ir ļoti maza iespēja nošaut greizi. Nevaru izskaidrot, kas tas ir. Laikam viņiem labi sanāk. Arī šoreiz nav nožēlas par izvēli- filma ļoti labi lauza smadzenes un labi izklaidēja ar šaušanos, kaušanos un notikumu attīstību.

Šoreiz fantastika un mistērija filmā dominēja, bet arī cīņas mākslas nepalika novārtā. Mazliet vēl traka braukšana, šaušana un nodevīgi policisti. Un pa vidu gara pārcelšanās no viena uz otru. Skaties un spēj tik izsekot līdzi. Papildus grūtības vēl ar sejas vaibstu iegaumēšanu. Reibšana no tīra kino. Bet pamazām filma tevi iešūpo un jau ļauj nojaust, ka šai gara pārceļošanai būs izskaidrojums. Un bija. Varbūt mazliet jocīgs, bet kāpēc gan ne. Fantastika ar taču te ir pierakstīta. Uzreiz gan piebildīšu- fantastika te ir tik kā maza piedeva. Tik tā gara/dvēseles pārceļošana.

Kopumā ļoti laba filma, kura nemitīgi ir kustībā un skatītājam ne uz mirkli neliek garlaikotieslaba izklaide bez lielām pretenzijām uz augsto mākslu vai sarežģītu pēcgaršu. Noskatījies, izbaudīji un aizmirsi.

Filmas vērtējums: 7/10
Citu filmu un seriālu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.