Oriģinālnosaukums: Tensión sexual no resuelta
Valsts: Spānija
Žanrs: Komēdija
Režisors: Miguel Ángel Lamata
Lomās: Norma Ruíz, Pilar Rubio, Salomé Jiménez, Fele Martínez
Gads: 2010

Par filmu-
Pāris nedēļas pirms kāzām Seleste pamet savu līgavaini Huanho. Bēdu sagrauztais Huanho, būdams pasniedzējs universitātē, nespēj novadīt savu lekciju, jo raud vienā raudāšanā. Viņam nolemj palīdzēt Rebeka un Niko. Rebeka, tāpēc, ka mīl Huanho, bet Niko- tāpēc, ka vajag labu atzīmi.
Lietā tiek likti visi ieroči un jau diezgan ātri kļūst skaidrs kāpēc Seleste pameta savu līgavaini, bet nav skaidrs-kas vēl aiz tā visa stāv?

Jau pats filmas sākums parāda, kas mūs sagaida- jaukas, karstasinīgas spānietes un diezgan labi redzama erotika. Tā kā gluži ģimenes filma šī nebūs- vispirms būs jānoliek gulēt bērni. Pēc tam jau varēsiet apķērušies kopā ar mīļoto baudīt jauko spāņu erotiku un kopīgi ķiķināt pie tikpat jaukajiem spāņu jociņiem. Abas lietas te netrūkst, jo spriedze taču ir kaut kā jānomierina.
Tas viss tiek pasniegts diezgan labā veidā- romantiski, ar mūziku un plikiem pupiem. Pliki pupi uzreiz nenozīmē, ka filma priekš večiem- joki būs saprotami gan viņam, gan viņai, gan homoseksuāļiem.

Lai arī te netrūka tiešu piedāvājumu trahāties, tomēr šī filma kaut kādā veidā bija stipri solīdāka par savām amerikāņu biedrenēm. Nebija tupi štancētu joku un ņemšanās ap ābolu pīrāgu. Varēja redzēt, ka cilvēki piestrādājuši pie filmas.

Sižets it kā nesolīja smalkus pavērsienus, bet gala beigās viss tika smuki samudžināts un izkārtos pa plauktiņiem ne tā kā tika gaidīts. Tas ir pluss. Tāds kā sava veida erotiskais detektīvs ar [ne]gaidītiem pavērsieniem.

Rekomendēju kā visnotaļ jauks karstasinīgu spāņu kino priekš mūsu, ne tik karstasinīgā klimata. Būs siltāk apsirdi.
Jā, un pie reizes noderīgi- uzzināju, ko nozīmē vārds Rebeka :)

Filmas vērtējums: 8/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.