011.JPG

Oriģinālnosaukums: Death sentence
Valsts: ASV
Žanrs: Grāvējs/Spriedze/Drāma
Lomās: Kevin Bacon, Garrett Hedlund, Kelly Preston
Režisors: James Wan
Gads: 2007

112.JPG

Par filmu-

Niks strādā vadošā amatā lielā uzņēmumā un ir gan pieklājīgs kolēģis, gan gādīgs ģimenes cilvēks. Visa viņa dzīve bija jauka un skaista līdz vienā mirklī viņš kļūst citādāks. Īsā laikā niknums un šausmas viņā iedveš pārliecību, ka viņš spēj nostāties pretī ļaunumam.

212.JPG

Nesen jau rakstīju par vienu atriebēju filmu un skat- jau nākamā tāda pati. Doma tāda pati, bet izpildījums krietni patīkamāks. Ne tikai izpildījums, bet arī mūzika. Sen nebiju pievērsis vērību filmā mūzikai, bet šeit tā piedūrās kārtīgi.

Filmas sākums rūpīgi nodemonstrēja kāda ir kārtīga amerikāņu ģimene ar saviem nākotnes plāniem un sapņiem. Viss viņiem ir un viss viņiem ir labi. Un pēkšņi, atrazdamies neīstā laikā un neīstā vietā, viss sabrūk- dēls tiek noslepkavots un tēvs saprazdams, ka tiesa nepiespriedīs taisnīgu sodu, nolemj neliecināt pret sava dēla slepkavu, bet rīkoties pats. Tikai nebija rēķinājies, ka pārējie bandas locekļi nebūs mierā ar sava biedra slepkavību.

311.JPG

Bija diezgan interesanti pavērot, kā no parastas ‘’kantora žurkas’’ izveidojas aukstasinīgs atriebējs, kurš neskatoties ne uz ko, izpilda savu atriebēja misiju, kura izvērtās par diezgan lielu šaudīšanos ar diezgan lielu asiņainas mērces piedevu.

57.JPG

Sākumā, gan izbrīnīja cilvēka vēlme pašam sodīt un soda izpildes nemākulība- izskatījās, ka tiek izdarīts viss, lai pat tuvredzīgs policists saprastu un atklāto šo atriebēja noziegumu. Bet nē- policija viņam nemaisījās pa kājām un papiņam-atriebējam jau amats bij rokā. Pēc slimnīcas apmeklējuma viņam jau bija gan prasme kauties, gan ieroču apguvei pietika ar nelielu pasēdēšanu garāža. Vēl tikai pareiza frizūra un karagājiens var sākties.

48.JPG

Varbūt man sanāca šo filmu novērtēt nedaudz (salīdzinoši) par augstu, bet ko lai dara- man patika :)

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.