Oriģinālnosaukums: Death Wish
Valsts: ASV
Žanrs: Grāvējs
Režisors: Eli Roth
Lomās: Bruce Willis, Vincent D’Onofrio, Elisabeth Shue, Dean Norris, Camila Morrone
Gads: 2018

Par filmu-
Pols Kersijs ir ļabs ķirurgs un mīlošs ģimenes cilvēks- viņam ir labs darbs, jauka ģimene un liekas, ka viss viņam dzīvē ir nokārtojies.
Diemžēl viņa mājokli nolūkoja zagļi un neveiksmīgu apstākļu sagadīšanās dēļ, viņa sieva un meita cieta šajā laupīšanā. Apglabājis sievu un gaidot meitas atveseļošanos, Pols nolemj pats veikt labojumus kriminālās situācijas uzlabošanā pilsētā. Šādi viņš cer arī tikt uz pēdām savas ģimenes izpostītājiem.

Brūsu Vilisu iepriekšējo reizi redzēju sen. Un tā kā viņa skatīšanās pēdējos gados ir diezgan mokoša, tad centīgi visas viņa filmas izlaidu. Līdz šai filmai. Vienkārši nolēmu, ka jādod vecajam zēnam vēl kāda iespēja. Vispār būtu jāmēģina kāda kompromisu kinospēle- reizi gadā dot iespēju dažiem aktieriem, kuru veikums pēdējā laikā ir …. ir ļoti ne pārāk. Bet šis solis prasa nopietnus izvērtējumus.

Pols Kersijs ir paraugs amerikāņu cilvēkam- ievēro likumus, labi strādā, labs speciālists, iekārtojis māju, izaudzinājis ar sievu labu meitu, kura nule iestājusies koledžā. Viss, kas cilvēkam vajadzīgs.
Bet te sanāk ķibele- neveiksmīgs laupīšanas rezultātā tiek nogalināta viņa sieva un smagi ievainota meita.
Policija neko vairāk par solīšanu un gaidīšanu nevar sniegt, tāpēc Pols nolemj pats ķerties klāt noziedzības mazināšanai. Viņa centienus bandītu apšaušanā ļoti atzinīgi novērtē citi pilsētu iedzīvotāji, kuri netic ne policijas darbam, ne arī taisnai tiesai.
Polam uzsmaida arī veiksme un viņš tiek uz pēdām savas ģimenes postītājiem, kurus ar ķirurģisku pieeju vienu pēc otra likvidē.

Diemžēl arī šoreiz Brūss Viliss neko neparādīja un būs vien jāturpina ignorēt viņa filmas. Nezinu, kur un kā viņš nospriedis, ka sevi ir jānotirgo sīcenē, bet šobrīd izskatās, ka viņš visu dara inerces pēc- neviena viņa darbība uz ekrāna nepārliecina. Vien liek grūši nopūsties par nemitīgi nemainīgo sejas izteiksmi un diezgan grubuļaino filmas stāstu. Arī fons ir pārāk samocīts un pārāk pielāgots vienam vai otram gājienam filmā. Tā teikt- lai šo kadru ieliktu filmā, darīsim vienkārši un neiespringstot.

Lai gan viņim bija labs paraugs- šī filma ir kopija 1974.gada tāda paša nosaukuma filmai, kurā atriebīgo atraitni tēloja Čārlzs Bronsons.

Šoreiz arī Brūsa kolēģi ņēma sliktu piemēru- visi stīvi, ar neveiklām un pārspīlētām kustībām, dialogi pārspēlēti. Policija pat ļoti centās būt tāda, lai attaisnotu Brūsa varoņa rīcību.

Kopumā- ļoti vājš veidojums par atriebes kāro ģimenes cilvēku, kurš nolemj būt policija, tiesa un bende vienā personā.

Filmas vērtējums: 3/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.