Run All Night

Oriģinālnosaukums: Run All Night
Valsts: ASV
Žanrs: Grāvējs/ Spriedzes
Režisors: Jaume Collet-Serra
Lomās: Liam Neeson, Ed Harris, Joel Kinnaman, Vincent D’Onofrio, Common, Boyd Holbrook
Gads: 2015

Par filmu-
Džimijs Konlons ir vecs, vientuļš slepkava, kuram aizvien biežāk ir jāieskatās glāzītē, lai nomierināytu pagātnes darbu izraisītās sekas. Pat dēls no viņa novērsies. Vienīgais viņam tuvais cilvēks ir viņa mafijas boss Šons, bet Džimijs ne mirkli nedomājot nostājas pret savu bosu, tiklīdz viņa dēla dzīvība ir briesmās. Lai nokārtotu rēķinus ar mafiju un pie reizes izvairītos no policijas, viņam ir tikai viena nakts.

Run All Night

Liams Nīsons vairāk vai mazāk veiksmīgi turpina savu iemīto taciņu tēlojot supervaroni labākajos gados. Kājas augstu necilā un trīskāršais salto ar nav viņa repertuārā, bet toties šauj labi un tuvcīņā labi sit ar to, kas gadās pa rokai. Rezultātā skatītājam, kurš gaida labu izklaidi, tiek laba izklaide.

Džimijs lēnām slīd alkoholā un bezcerībā. Mafijas kolēģi ne tuvu nav par viņu augstās domās, gluži tāpat kā Džimijs par viņiem. Vienīgi ar mafijas bosu viņu saista labas attiecības, kas veidojušās jau no abu kopīgās bērnības. Tāpēc arī mafija viņu vēl piecieš savās rindās, jo Šons ar Džimiju abi savulaik nolēma sākt kopā un iet līdz galam kopā.

Bet tā kā mafijas bosa dēliņš īsti neklausa tēvu un nolēmis likvidēt Džimija dēlu, tad Džimijs ir spiests viņu nogalināt, lai aizsargātu savējo. Tālāk jau ieslēdzas mafijas goda kodekss un seno draugu draudzībai ir beigas. Visiem- mafijas darboņiem, algotam slepkavam, uzpirktiem policistiem, visiem, visiem ir jānogalina Džimija dēls, viņa ģimene un pēc tam arī Džimijs. Tā, lai būtu zobs pret zobu.

Run All Night

Un te arī sākas tas elpu aizraujošais nakts skrējiens, kur divi mūk, bet visi ķer. Ķeršanas un mukšanas laikā tiek sadauzītas mašīnas, uzspridzināts dzīvoklis, sašauti n-tie cilvēki, vienam otram stipri iesists, viens otrs stipri nosists, piecepināta seja, izmežģīta kāja, …. visu pat nevar uzskaitīt. Dinamika ieslēgta uz pilnu klapi, ka nav jādomā par to kurš kuram ko teicis un vai vispār teicis- spēj tik sekot uz ekrāna notiekošajam, kur darbības vietu maiņa notiek gluži kā datorspēlēs, kad tevi gluži kā satelītu no augšas nomet vienā vai otrā pilsētas kvartālā, ieslēdzot jaunas misijas posmu. Lai gan misija te ir viena- izdzīvot šo nakti un atvieglot savu sirdi policistam. Pie reizes nodibināt labas attiecības ar dēlu un viņa ģimeni.

Run All Night

Lai arī filma nav uhh un ahh, tāpat ir prieks skatīties uz abu grandu- Nīsona un Harrisa spēli. Žēl tikai, ka viņu saķeršanās bija tāda nekāda, bet tas tomēr bija sekundāri- viņi jau izcīnījās restorānā pie galdiņa. Viss pārējais bija gana pieklājīgi, lai varētu ieteikt vieglas izklaides cienītājiem.

Filmas vērtējums: 7/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.