Oriģinālnosaukums: Babylon A.D.
Valsts: ASV/Francija
Žanrs: Grāvējs/Spriedzes/Zinātniskā fantastika
Lomās: Vin Diesel, Michelle Yeoh, Mélanie Thierry, Gérard Depardieu
Režisors: Mathieu Kassovitz
Gads: 2008

Par filmu-

Ne pārāk tāla nākotne- uz Zemes lielākoties ir karadarbības zonas un vairākas vietas ir piesārņotas ar radiāciju no kodoluzbrukumiem. Daudzviet valda anarhija vai jaunas reliģiskas grupas.
Vientuļam algotnim vārdā Turops, tiek uzticēts nogādāt divas bēgles no vientuļa klostera uz ASV. Ceļš līdz galamērķim ir bīstams, bet arī finišs nesola, ka briesmas ir beigušās.

Kārtīgs nākotnes pesimistiski drūmais spriedzes pilnais piedzīvojumu gabals- ir gan karšs, gan kodolkara sekas, gan kloni, gan vietēja mēroga anarhija un citi labumi. Kārtīgi nobruģēts ceļš šaušanai, spridzināšanai un nelielai nākotnes mistikai.

Jau kurā filmā var redzēt Dīzelu vienpatņa lomā, kurš pa tālu vai ne pārāk tālu nākotni cenšas demonstrēt no sevis vēso džeku. Varētu jau domāt, ka šādās vienādās lomās viņš varētu noslīpēt savus tēlus aizvien labāk, bet jāsaka ‘’bet’’- šoreiz vai nu apnikums, vai nu kašķis ar režisoru (kuram esot pat bijis nervu sabrukums) ir darījis savu. Filma nespēj aizraut, lai gan spraigu momentu un asuma šeit netrūkst. Arī interesants skatījums uz mūsu nākotni, kur bēgļus pārvadā ar krievu (oriģināli!) zemūdeni, un kontrabandā pārdod tīģeru klonu klonus, jo oriģināli izmiruši. Arī robežsardze ir gana vienkārša- bezpilotu lidmašīnas, kas nogalina ikvienu, kas kustās- vai tas ir cilvēks vai dzīvnieks.

Varēja sanākt labs skatāmgabals un arī aktieru sastāvs to solīja, bet rezultāts ir tāds pats kā franču vecmeistara Depardjē loma- liela nelieša maza, epizodiska lomiņa. Galarezultātā sanāca viduvējs nākotnes redzējums ar lielu iespēju aizmirst to jau īsi pēc noskatīšanās.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.