Oriģinālnosaukums: The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor
Valsts:
ASV

Žanrs: Piedzīvojumu/Spriedzes/Fantastika/Grāvējs
Lomās: Brendan Fraser, Jet Li, Maria Bello, John Hannah
Režisors: Rob Cohen
Gads: 2008

Par filmu-

Nežēlīgais un nemirstību alkstošais Ķīnas imperators kopā ar savu armiju tiek pakļauts lāstam un viņiem lemts uz ilgiem gadiem palikt aizmirstībā pazemē. Līdz vienu dienu jaunais arheologs Aleks, atrod gan imperatoru, gan viņa tūkstošiem lielo terakotas armiju.

Sazvērestības rezultātā imperators tiek atdzīvināts un O’Konolu ģimenei ir jādara viss, lai neļautu imperatoram satikties ar savu armiju un iegūt nemirstību.

Šī jau ir trešā filma, kurā O’Konelu ģimene (katrā filmā savā sastāvā) kārtīgi izpilda savus tiešos pienākumus- nogalina tos, kuri sen jau kā miruši. Precīzāk- vispirms visu salaiž dēlī ar savu deguna bāšanu visur un pēc tam ar šiku to visu sakārto.

Laikam jāsāk ar to, ka filmas lielākais (vienīgais?) trumpis ir specefekti- to ir daudz un biezā slānī. Tikai nevar tā īsti apgalvot, ka tie liktu no sajūsmas acīm pavērties plašāk- tās pašas zobencīņas tikai citā kulītē. Var jau būt, ka režisoram bija tāda doma- atstrādāt ejošus aktierus ar ejošu scenāriju un tik vien kā jāpamaina ļaunais personāžs, kuru šajā filmā atveido fikso kāju un roku vicinātājs Džets Lī. Tik nez kāpēc pēdējais šādai lomai piekrita, jo no īstas austrumu cīņas demonstrēšanas šeit bija pārāk maz un lomas lielākā daļa tomēr pagāja zem specefektu glazūras? Nedaudz jau izskatās pēc vēlmes ieeļļot mehānismu, lai vairāk tautas pavilktos uz pārbaudītiem aktieriem.

Cik es atceros mūmijas pirmo daļu, tad tur bija diezgan daudz naiva un patīkama humora, kas šajā daļā vai nu izpaliek, vai arī atkārtojas un atkārtoti joki reti kuru var sasmīdināt. Jā, nav vairs pirmā svaiguma joki un nav vairs pirmā svaiguma dialogi. Tas viss jau kaut kad, kaut kur bija dzirdēts/redzēts. Jauns bija tikai jetiju uznāciens un aizņemšanās no vecajām padomju laiku pasaku ekranizācijām trīsgalvainā pūķa Zmeja Goriniča tēls ar princesi nagos. Filmas beigās esošā keramikas dauzīšana tomēr prasījās iespaidīgāka- viss sanāca pārāk vienkārši un actiņām/sirsniņām maz kas no tā visa tika.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.