Oriģinālnosaukums: Love and Monsters
Valsts: ASV/Kanāda
Žanrs: Piedzīvojumi/Fantastika
Režisors: Michael Matthews
Lomās: Dylan O’Brien, Jessica Henwick, Michael Rooker, Dan Ewing, Ellen Hollman
Gads: 2020

Par filmu
Pirms septiņiem gadiem lielākās cilvēces daļa gāja bojā, bet izdzīvojušie paslēpās pazemē. Tā arī visus šos gadus viņi dzīvo katrs savā lielākā vai mazākā kolonijā. Džoelam bija 16, kad katastrofas dēļ viņš tika izšķirts ar savu mīlestību Eimiju. Ik pa laikam viņš sazinās ar viņu pa rāciju, līdz vienā dienā Džoels izdomā doties pie 140km attālumā esošās Eimijas.
Tās ir septiņas dienas, kurās ir jāpārvar ne tikai attālums, bet arī daži insekti un abinieki, kuri nu ir lieli un nežēlīgi briesmoņi.

Filmas videorullītis solīja visnotaļ nebēdnīgu apokalipsi ar prāva izmēra mošķiem, kuri apbižo cilvēkus un liek tiem savas dienas pavadīt pazemes bunkuros. Tā solītā jautrība bija arī noteicošais, kā dēļ nolēmu filmu skatīties. Tā, ka būtu pārākā jautrība, tā nevarētu teikt, bet izklaide ir visnotaļ pieklājīga.

Pirms septiņiem gadiem milzīgs asteroīds draudēja ietriekties Zemē, tāpēc cilvēce nolēma izmantot visus savus kodolieročus, lai iznīcinātu asteroīdu. Kosmosa akmeni iznīcināja, bet kodolieroču atlikumi nokrita atpakaļ uz Zemes, kur tie izmainīja kukaiņu un abinieku dns, kā rezultātā tagad uz Zemes parādījās milzīgi kukaiņmonstri un abiniekbriesmoņi.

Cilvēki paslēpās šahtās un pazemes bunkuros, kur rāmi vadīja savas dienas. Nelielā kolonijā dzīvoja arī Džoels, kurš pārdzīvoja savu šķiršanos no Eimijas. Līdz kādu dienu Džoels nolemj doties uz Eimijas koloniju, lai uzmeklētu savu mīlestību.

Lai arī filma ir diezgan vienkārša un nekā jauna nesološa, tā bija tīri pieklājīga izklaide. Galvenais varonis diezgan braši spēja panest visu to lielo slogu un būt reizē gan tizls, gan jautrs, gan arī romantisks. Skatītājiem ar vājiem nerviem te nav ko uztraukties- spriedze un bailes te spēlēja pavisam niecīgu lomu. Tik cik uzsprāga kāds ķeskainais. Pamatā gaisotne bija romantiska un piedzīvojumu pilna. Mazliet žēl, ka tik maz uz ekrāna bija vecais onka ar mazo meiteni- viņi spēja radīt tādu īstāku un ticamāku gaisotni.

Laba apokaliptiska pasaka par bojā gājušo pasauli, bet cerību nezaudējušo cilvēci.

Filmas vērtējums: 7/10
Citu seriālu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.