kinopoisk.ru

Oriģinālnosaukums: Michael Kohlhaas
Valsts: Francija/Vācija
Žanrs: Drāma/Vēsturiska
Režisors: Arnaud des Pallières
Lomās: Mads Mikkelsen, Mélusine Mayance, David Kross, Denis Lavant, David Bennent
Gads: 2013

Par filmu-
16.gadsimtā dzīvojošs zirgaudzētājs Mihails Kolhāss kādu dienu kļūst par upuri kunga patvaļai un negodprātībai. Lai atgūtu savu īpašumu un godu, viņš pulcē zemniekus uz cīņu.

kinopoisk.ru

Lai arī filma nominēta Kannas kinofestivāla Zelta palmas zaram (par režisora darbu), es to gribēju noskatīties tikai dēļ Mikkelsena. Jo vairāk- viņam piestāv vēsturiskas kostīmfilmas.
Bet… bet man sanāca nedaudz vilties. Vēsturiska kostīmfilma bija, jo kā nekā tā arī tika veidota pateicoties vēsturiskai personai, bet tikai filmai pietrūka tā vēriena, kas prasījās. Līdz tam brīdim, kad notikumi tikai uzņēma savu gaitu, visu lēnīgumu varēja norakstīt uz iesildošo prelūdiju. Bet vēlāk… vēlāk tāpat viss turpinājās lēnu garu, nesteidzoties.

kinopoisk.ru

Jā, tika mēģināts spiest nevis uz apjomu, bet tieši uz dziļumu- ainavās, cilvēkos, viņu domās. Var jau būt, ka man pietrūka spēju vai pacietību to visu saredzēt, bet man šī filma šķita par lēnu. Jā, bija epizodes, kuras bija patīkami skatīties. Bet kopsummā pietrūka tas asums un vēriens, kurš būtu izcēlis to, kāpēc tieši Mihails Kolhāss ir tā persona, par kuru bija jāuzņem filma.

Filmas beigu nogrieznis bija spēcīgs un emocionāli labi pasniegts, bet tas neglāba filmu. Protams, tas, ka man neizdevās uztvert šīs filmas patieso burvību, nenozīmē, ka to neizdosies izdarīt citiem. Tā ka, ja jūs esat mierīga kino cienītājs, vai jūtat sevī pacietīgumu, tad noteikti var mēģināt noskatīties. Sava 16.gadsimta burvība šajā lentē ir.

kinopoisk.ru

Filmas vērtējums: 7/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.