Relatos salvajes

Oriģinālnosaukums: Relatos salvajes
Valsts: Argentīna/ Spānija
Žanrs: Drāma/Komēdija
Režisors: Damián Szifrón
Lomās: Darío Grandinetti, María Marull, Ricardo Darín, Oscar Martínez, Nancy Dupláa
Gads: 2014

Par filmu-
Filmu veido seši, savstarpēji nesaistīti stāsti.

Relatos salvajes

Man ik pa laikam pārmet, ka es filmas nedaudz pārvērtēju. Bet ko lai dara, ja man patīk. Arī šai filmai es likšu desmitnieku. Cietu un nelokāmu.

Ja atkal domājat, ka pārspīlēju, tad sevis attaisnošanai minēšu dažus argumentus- viens no filmas producentiem ir Pedro Almodovars, jau ir kaudze uzvaru no dažādiem kinofestivāliem, tāpat ir nominācija Zelta palmas zaram un vēl- nominācija šī gada Oskaram.

Relatos salvajes

Un nedomājiet, ka Oskaram nominē tikai depresīvi sarežģītas filmas, kurās to vien nākas kā bimbāt vai smagi piedomāt. ”Mežonīgie stāsti” ļauj nedomāt. Un baudīt. Baudīt gan saskatot stāstos traģiskumu, gan morāli, gan melno humoru. Nezinu kā citiem, bet man tas melnums ļoti gāja pie sirds. Ļoti.

Mežonīgie stāsti ir veidoti no sešiem vairāk vai mazāk īsiem stāstiem, kuru vienojošais elements laikam ir tāda kā mežonīga pieeja jautājumu risināšanai. Protams, ja to var saukt par risināšanu. Lai gan jāatzīst- neviens jautājums jau nepalika neatrisināts.

Relatos salvajes

No šī sešinieka man īpaši pie sirds gāja divas daļas- autobraucēju izskaidrošanās uz ceļa un kāzas. Jā, arī pārējās bija glītas un ne par matu sliktākas, bet šajās abās bija kaut kas melns un smieklīgs.

Dāmas un kungi- iesaku noskatīties. Patiešām iesaku. Ja vien neesat pārlieku emocionāli stīvs un nebaida dažs labs mironis, tad jaukas emocijas garantētas. Pie reizes varēsiet izbaudīt sešas dažādas filmas noskaņas. Iejusties sešās dažādās filmas atmosfērās. Priecāties par sešu dažādu filmu aktieru meistarību. Un novērtēt režisora (viņš arī scenārists) seškārtīgu darbu.

Filmas vērtējums: 10/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.