Oriģinālnosaukums: Wild Bill
Valsts: Lielbritānija
Žanrs: Drāma
Režisors: Dexter Fletcher
Lomās: Charlie Creed-Miles, Will Poulter, Sammy Williams, Iwan Rheon, Liz White
Gads: 2011

Par filmu-
Bils Heivards, atsēdējis cietumā astoņus gadus, iznāca brīvībā un devās uz mājām. Pie sievas un abiem dēliem. Uzzinājis, ka sieva jau pirms deviņiem mēnešiem pameta abus pusaudžus un devās mīļākajam līdzi uz Spāniju, arī Bils nolemj doties uz valsts ziemeļiem. Bet apstākļi viņam piespieda mainīt plānus un viņš palika pie abiem dēliem. Pamazām viņš saprot, ka šeit ir viņa ģimene un viņš nekur nedosies. Vienīgā problēma, ka viņa plānos iejaucās vecie cīņu biedri…


Šo filmu var ierindot kategorijā- neko iepriekš nezināju, bet kaut kas saintriģēja. Īsti nemaz nevarētu atbildēt ar ko tad tā mani saintriģēja- it kā nekas īpašs priekšrakstos nebija. Arī treileris bija vairāk vai mazāk britānisks un nepārsteidzošs. Bet iznākums bija pat ļoti baudāms.

Stāsts ir par cietumnieku, sava rajona leģendāro bratanu, kurš atsēdējis gan par sevi, gan par pārējiem, iznāk laukā un pamazām saprot, ka dzīve ir jāsakārto, lai turpmāk negadītos sēdēt restotā kabinetā. Un to labi būtu nokārtot ar došanos tā patālāk no tiem, kas agrāk tika dēvēti apr savējiem. Bet tik nelaime tāda, ka ir divi pusaugu dēli. Kuri, lai gan īsti nepriecājās (maigi sakot) par papiņa satikšanu, tomēr, pateicoties sociālo darbinieku uzstājīgai darbībai, ir spiesti viens otru pieciest.
Pamazām šī pieciešana pāraug kaut kur līdzīga ģimeniskai kopā dzīvošanai. Tik viena nelaime- augšana bez vecākiem ir atstājusi savas pēdas jaunākā dēla izpratnē par naudas pelnīšanu- puišelis sasējies ar narkotiku tirgoņiem un papiņam nākas piedalīties putras izstrēbšanā.

Varētu jau teikt, ka scenārijs jau kaut kad pabijis filmēšanas laukumā, bet tāpat savs kaifs skatīties ir. Pirmkārt jau uz vecāko dēlu- puikam labi sanāk tēlot niknu pusaudzi un gādīgu ģimenes galvu vienlaikus. Arī papiņš (starp citu- atceraties ”Piektais elements” priestera Korneliusa palīgu, jauno mūku? Tas ir šīs filmas papiņš) parādīja visnotaļ sakarīgu spēli.
No sākuma gan likās, ka viņam bija tikusi jampampiņa loma, bet gala beigās šis izrādījās sakarīgs bokseris un bietē devējs.

Vai filmā kaut kas pietrūka? It kā ne. Vienkārša drāma ar stilīgu rozīnīti un morāli par ģimenes vērtībām un vēlmi savā dzīvē mainīt. Tikai tas purvs ne vienmēr ļauj izrauties.

Aktiera Dekstera Fletčera pārsēšanās režisora krēslā ir sanākusi tīri laba. Ceru, ka turpinājumi sekos vēl labāki.

Filmas vērtējums: 8/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.