Wild

Oriģinālnosaukums: Wild
Valsts: ASV
Žanrs: Drāma
Režisors: Jean-Marc Vallée
Lomās: Reese Witherspoon, Laura Dern, Thomas Sadoski, Keene McRae, Kevin Rankin
Gads: 2014

Par filmu-
Šerila nolemj sakārtot savu dzīvi un savas domas un, lai to paveiktu, viņa dodas 1800km garā pārgājienā pa Klusā okeāna piekrastes kalnu taku.

Wild

Pēc grāmatas Mežone izlasīšanas vajadzēja aplūkot arī filmu Mežone. Jāapmierina ziņkāre- kā tad viņiem būs izdevies pārnest visu to stāstu uz ekrāna. Lai arī filma mani nepārliecinātu pieķerties grāmatai, jāsaka, ka pārnešana viņiem izdevās pieklājīga. Laikam jau man vajadzētu nošķirt grāmatu no filmas, citādi visu laiku grimšu salīdzināšanā.

Šerila sāk pārgājienu un jau ar pirmajiem soļiem saprot, ka pasākums, uz ko viņa ir parakstījusies 100 dienu garumā, ir grūts un neviens nenosodītu, ja viņa no tā atteiktos. Bet apņemšanās, spīts un vēlme sakārtot savas domas, izrādījās spēcīgs dzinulis turpināt. Pa ceļam bija ne tikai grūtības ar šķēršļu pārvarēšanu, ekipējumu, čūskām. Bija arī jauki un izpalīdzīgi cilvēki, skaista daba un neatlaidīga virzīšanās pretī uzvarai.

Wild

Skatītājam tika ļauts vērot ne tikai Šerilas gājienu un sevis pārvarēšanu, bet ik pa laikam paskaidroja stāstu ar Šerilas atmiņām no senākām un ne tik senākām dienām. Par viņas tēvu, māti un viņas slimību, attiecībām ar brāli, vīru, narkotikām. Sanāca tā, ka Šerila ejot dalījās ar atmiņām, kas savukārt izskaidro viņas lēmumu doties šajā pārgājienā. Un jā- viņai ļoti labi sanāca parādīt kāpēc bija jāiet tāds gaisa gabals, lai nokautu savus iekšējos dēmonus.

Un Rīza ļoti labi iejutās Šerilas lomā. Par Oskaru nominācijām un tā pelnīšanu es laikam neizteikšos, bet viņas tēlotā varone bija pārliecinoša. Gan kā garmataina studente atmiņās, gan sevi plosoša narkomāne, gan apņēmīga ceļa gājēja. Viņai sanāca. Viss pārējais un visi pārējie tomēr bija kā bezmaksas pielikums solomāksliniecei- labi darīja savu darbu un glīti demonstrēja ainavu. Vienīgi Gregs filmā bija tāds pārāk maznozīmīga skrūvīte un grūti bija saprast kāpēc viņš vispār tur tika izcelts.

Wild

Pēc grāmatas (nenoturējos) dažas epizodes likās patukšas. Saprotu, ka vajadzēja parādīt, bet īsti nepārliecināja kāpēc tās tika parādītas. Visādi citādi- ļoti laba filma un ļoti laba grāmatas ekranizācija.

Filmas vērtējums: 8/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.