kinopoisk.ru

Oriģinālnosaukums: Black Sea
Valsts: ASV/Lielbritānija/Krievija
Žanrs: Spriedzes
Režisors: Kevin Macdonald
Lomās: Jude Law, Ben Mendelsohn, Konstantin Khabenskiy, Michael Smiley, Grigoriy Dobrygin, David Threlfall
Gads: 2014

Par filmu-
Robinsonam tulīt pēc atbrīvošanas no darba, piedāvā ļoti kārdinošu haltūru- izcelt no Melnā jūrā nogrimušas vācu zemūdenes zelta kravu. Viņš nevilcinās un savācis komandu dodas ceļā. Tikai viņš nenojauš, ka ne visi domā dalīties ar viņu guvumā.

kinopoisk.ru

Filma bija laba. Lai arī augstu vērtējumu tai var dot tikai Džudas Lova (Vai Habenskija) kvēlākie pielūdzēji, tomēr visa tā atmosfēra bija gana pieklājīga, lai pēc noskatīšanās nevajadzētu pukoties. Jā, sižets salīdzinoši pazīstams un neko īpašu nesološs. Vienīgais, kas paliek neatbildēts- cik? Cik paliks līdz beigām? Un šo skaitīšanu atvieglo ļoti primitīva pieeja- vācam nost visus tos, ko gribam. Un vācam nost novienkāršojot visu loģiku un cilvēciskumu.

Robinsons (Džūda Lovs) tiek atbrīvots no darba, jo darba devējam vairs nevajagot zemūdenes kapteini. Toties uzrodas noslēpumains bagātnieks, kuram tieši vajag šādu kapteini, lai izceltu nacistu zemūdeni no Melnās jūras, jo tajā ir milzum daudz nacistu salaupīta zelta. Tad nu Robinsons savācis komandu, pusi krievu un pusi britu, viņš dodas ienirt pakaļ bagātībām. Kā jau var nojaust- zelts nemaz tik vienkārši paceļams nav- klāt jāpieskaita alkatības koeficents, nodevības koeficents, trakuma koeficents, nacionālais koeficents…. kopā sanāk diezgan grūti ceļams lielums.

kinopoisk.ru

Ja pret aktieriem neko sliktu nevar teikt, jo tie pa veco krievu zemūdeni darbojas visnotaļ labi, tad haltūru sižeta veidošanā gan derētu nomētāt ar dārzeņiem. Nu nevar tik primitīvi veidot skaitliskā sastāva izmaiņas tik šermuļus uzdzīšanai pateicīgā vietā kā zemūdene. Te varēja izvērsties pa labi un pa kreisi. Bet nē- ņēma deus ex machina.

Lai vai kā- savu emocijas un izklaides devumu filma sniedza. Un beigas ar nesabojāja ar pārlieku lielu haļavščinu. Visiem pēc nopelniem.

kinopoisk.ru

Filmas vērtējums: 6/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.