Oriģinālnosaukums: La ragazza nella nebbia
Valsts: Itālija/ Vācija/ Francija
Žanrs: Spriedzes/ Detektīvs
Režisors: Donato Karizi
Lomās: Toni Servillo, Jean Reno, Alessio Boni, Lorenzo Richelmy, Galatea Ranzi
Gads: 2017

Par filmu-
Nomaļā mazpilsētā Alpu kalnos policijas inspektors Fogels nokļuva autoavārijā. Pats viņš it kā ir vesels, bet krekls ir notašķīts ar asinīm. Psihoterapeitam Augusto Floresam ir jāpalīdz inspektoram atcerēties šīs nakts notikumus, kuri, kā vēlāk izrādās, sākās mēnesi atpakaļ.

Pirmajā acu uzmetienā izskatījās interesanta kompozīcija- kāda rakstnieka darba ekranizācija, kuras režisors (pilnmetrāžas debija) ir pats rakstnieks. Pie tam Eiropas kino. Un priekšplānā pāris labi aktieri. Plus vēl grāmata ir lasītāju labi novērtēta.
Skaidra bilde, ka jāskatās.

Alpu kalnu mazpilsētā, kura savulaik bija slavens kūrorts, šobrīd valda panīkums- viesu maz un liela daļa vietējo iedzīvotāju iestājušies reliģiskā brālībā.
Nakts vidū psihoterapeits Augusto Flores saņem zvanu no policijas- viņam jāpalīdz nule avārijā cietušam policijas inspektoram Fogelam atcerēties šīs nakts notikumus, jo, lai arī inspektors ir vesels, viņa krekls ir notašķīts ar svešām asinīm.
Saruna aizved uz mēnesi seniem notikumiem šajā pašā mazpilsētā, kurā notiekošais pāršalca visu valsti- pazuda sešpadsmit gadus veca meitene un vietējiem policistiem atsūtīja palīgā inspektoru Fogeli, kuram iepriekšējā izmeklēšanā sanāca piedzīvot kaunpilnu izgāšanos un nu par katru cenu bija nepieciešama spoža uzvara.

Jāsāk uzreiz ar labo- filma radīja ļoti labu noskaņu. Arī vide bija ļoti piemērota, kuru vēl vairāk izcēla tāda kā aizkavējusies pagātnes elpa ar veciem tālruņiem un švīkainiem televizoriem. Plus vēl tie pārlieku ticīgie un slavas kārs inspektors.
Arī pats stāsts sākumā ievilka un spēja savā samudžinājumā ļoti labi noturēt. Vienīgi uz beigām likās, ka pārāk novienkāršota ir dažu tēlu loma. Nedaudz to kompensēja tā likšana skatītājiem lēkāt no viena vainīgā pie cita. Un pa vidu šaubīties un just līdzi. Par to bija prieks un gandarījums. Tāpat kā par gandrīz vai ikvienu aktieri. Gandrīz, jo brīžam traucēja tā pārlieku lielā uzspēlēšana un dažu epizožu nenostrādāšana līdz galam. Bet tas laikam jānoraksta uz dienvidnieku temperamentu.
Kopumā ļoti pozitīva pēcgarša un prieks par labi parādīto nobeigumu.

Filmas vērtējums: 8/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.