Oriģinālnosaukums: Maggie
Valsts: ASV/ Šveice
Žanrs: Šausmu/ Spriedzes/ Drāma
Režisors: Henry Hobson
Lomās: Arnold Schwarzenegger, Abigail Breslin, Joely Richardson, J.D. Evermore, Laura Cayouette
Gads: 2015

Par filmu-
Zemi pārņēmis bīstams vīruss- cilvēki pārvēršas par zombijiem un sakožot citus cilvēkus pārnēsā vīrusu tālāk. Lai ierobežotu slimības izplatīšanos, inficētie tiek novēroti pie ārsta un saasinājuma gadījumā ievietoti karantīnā.
Megija arī tiek inficēta, bet viņas tēvs nolemj meiteni pasargāt no nokļūšanas karantīnā, par kuru dzirdamas šausmu lietas.

Arnolds zombijfilmā un tos nešķaida?! Jā, arī man tas ir pārsteigums, tāpēc bija jāpaskatās, ko tad viņš ar tiem dara. Taisnības labad jāsaka, ka pārīti viņš sašķaidīja gan, bet ar to viņa aktīvās zombijsitēju gaitas filmā beidzās. Visu pārējo laiku viņš bija mīlošs tēvs savai Megijai, kurai mazliet nepaveicās un zombītis viņu sakoda. Tagad viņai jādodas pie ārsta, jātaisa analīzes un jācer, ka slimība neprogresēs. Līdz tam laikam viņa drīkst dzīvot sabiedrībā ar cilvēkiem. Tiklīdz viņa sajutīs sāpes un, kas jo svarīgāk- sajutīs, ka apkārtējie cilvēki smaržo garšīgi, tad viņai ir laiks doties uz karantīnu. No turienes neviens neatgriežas.

Tā kā Arnolds Švarcenegers te tēlo labu papucīti, tad viņš nolēmis aizsargāt savu meitu un neļaut nevienam viņai darīt āri. Pie reizes uzmanīt, lai viņa nevienam neizdara pāri.

Jāsaka, ka viņam gāja smagi- policija tā kā grib savākt meitu un aizvest prom, sieva ar mazo brāli un māsu pārvācas pie radiem, un arī dakteris dod ne tos vieglāk panesamos padomus. Bet lēmums ir jāpiešķir viņam pašam. Un tas nav viegli.

Apmēram šādi arī norisinājās visa filma- ne īsti drāma, ne īsti šausmas. Spriedze te bija vēl mazāk. Faktiski jāsaka, ka šī bija ģimeniska zombijfilma, kur centās parādīt to sāpīgo brīdi, kad tuvs cilvēks tiek ievilkts infekcijas tīklā un tev ir jāizšķiras starp sabiedrības spiedienu, savām jūtām un veselo saprātu. Rezultātā tā arī visu filmas laiku skatītājam jācenšas tajā visā saskatīt kaut ko no zombīšu otras, cilvēciskās puses, jāmēģina just līdzi filmas notikumiem (man tā arī neizdevās) un jāsaprot par ko tad īsti ir stāsts (šis man ar neizdevās).

Var jau būt, ka vidi viņi paņēma piemērotu, arī stāsta doma bija laba, bet ar to dramatismu un pasniegšanu laikam kaut kas nogāja greizi. Un Švarcs te nebija glābējs. Varbūt epizodiski viņam izdevās, bet pamatā viss bija pārāk vienmuļi. Vai kas būtu mainījies, ja Ārnijs būtu noslaktējis vēl kādu duci zombijus? Diez vai.

Filmas vērtējums: 5/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.