Oriģinālnosaukums: Un petit boulot
Valsts: Francija
Žanrs: Komēdija
Režisors: Pascal Chaumeil
Lomās: Romain Duris, ichel Blanc, Alice Belaïdi, Gustave Kervern
Gads: 2016

Par filmu-
Žaks ir bezdarbnieks un labprāt piestrādā kādus mazus darbiņus, lai varētu izdzīvot. Kādu dienu bagātais un ietekmīgais paziņa Gardo viņam piedāvā mazu darbiņu – nogalināt viņa neuzticīgo sievu. Žaks, lai arī nekad nav nogalinājis, piekrīt izlīdzēt draugam.

Franču komēdijas vienmēr patīkami skatīties- tāds vieglums un smaidīgs noskaņojums garantēts. Pat ja kādam jākļūst par killeri.

Žaks labi dzīvoja, kad fabrikā bija darbs. Pēc fabrikas slēgšanas viņš cenšas savilkt galus ar dažādām mazām haltūrām. Pārējie viņa draugi spēja tikt dažādos darbos, bet Žakam kaut kā neveicās. Līdz vienu dienu vietējais bagātais un ietekmīgais Gardo viņam piedāvā nošaut viņa neuzticīgo sievu. Lai arī ne pārāk veikli, bet darbu viņš paveica tīri.
Drīz pēc tam Žaks tiek pie darba degvielas uzpildes stacijā. Likās, ka viss nokārtojies un viņš tiks uz zaļa zara. Bet tad ieradās degvielas stacijas šefs- piekasīgs maita, kurš jau gatavojās atlaist visus darbiniekus. Tā kā Žakam mājās vēl no iepriekšējā darbiņa palika pistole, tad viņš nolēma turpināt labi iesākto.

Jā, augstu morāli te nav vērts gaidīt- ”labais” killeris visu dara un viss viņam izdodas. Plus vēl par to samaksā. Un tiek pie meitenes. Viss tik nepareizi, cik vien var būt. Bet, ja tā paskatās, ka visu filmu viņam gāja ”nepareizi”, tad jau laikam tā jābūt.
Aktieri spēlēja labi, pārspīlējumu un trulu joku nebija- kopumā laba izklaide, lai arī komēdija te bija tikai vietumis.

Filmas vērtējums: 7/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.