Oriģinālnosaukums: Masukaredo hoteru/ Masquerade hotel
Valsts: Japāna
Žanrs: Krimināla
Režisors: Masayuki Suzuki
Lomās: Takuya Kimura, Masami Nagasawa, Nozomi de Lencquesaing, Manami Hashimoto, Fumiyo Kohinata
Gads: 2020

Par filmu-
Policija saņem ziņu, ka sērijveida slepkavas nākamais upuris tiks nogalināts kādā viesnīcā. Lai nepieļautu slepkavību un noķertu noziedznieku, policisti uz laiku kļūst par viesnīcas darbiniekiem. Allaž nepaklausīgajam un nevīžīgajam inspektoram Kossuke Nitta jāstrādā reģistratūrā. Viņam ne tikai jāmaina sava uzvedība, bet arī vizuālais tēls. Pie tam jābūd modram, jo par slepkavu nekas nav zināms.

Japāņu detektīvs. Divi vārdi, kuri var saintriģēt. Ja vēl pie Dienvidkorejas šāda žanra filmām ir pierasts, tad ar japāņiem ir stipri plānāk. Tā jau viņu filmas reti sanāk noskatīties, kur nu vēl kādu detektīvu.

Policija izskaitļojusi, ka trīs neatklātās slepkavības vēsta, ka drīz sekos ceturtā- un tā notiks kādas lielas viesnīcas telpās. Lai neaizbaidītu sērijveida slepkavu, policisti uz dažām dienām kļūst par daļu no viesnīcas darbiniekiem- kurš par šveicaru, kurš par istabeni, kurš par reģistratūras darbinieku. Inspektoram Kossuke Nitta tiek pēdējais. Viņa priekšniece ir kārtīgā un pieklājīgā Naomi Jamagiši, turpretī inspektors ir pilnīgs pretstats. Bet, lai darbs būtu nevainojams, inspektoram ir jāmainās un ne tikai vizuāli. Viņam jāapgūst ne tikai pieklājība un darba ētika, bet arī kāpēc tā ir svarīga. Kāpēc darbinieki un viesnīcas klienti viesnīcās uzvedās tā, it kā viņiem būtu uzvilktas maskas.

Ne tikai detektīvs bija labs. Arī pati filma japāņiem sanāca ļoti laba. Tiesa, te mazliet prasās, lai patiktu tā Āzijas kultūra ar klanīšanos, pieklājību, cieņu un tamlīdzīgām niansēm, kuras mums ikdienā ir savādākas. Ja tas netraucē, tad kino baudīšanai nekam nevajadzētu traucēt.

Atmosfēra laba, aktieru darbs pieklājīgs un tik retu reizi sanāk kāds klupiens. Visādi citādi var redzēt, ka filmas veidotāji ļoti piedomājuši pie stāsta un izpildījuma.

Filmas vērtējums: 8/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.