012.JPG

Oriģinālnosaukums: El Maquinista
Valsts: Spānija
Žanrs: Spriedze/Drāma/Mistērija
Lomās: Christian Bale, Jennifer Jason Leigh, Michael Ironside
Režisors: Brad Anderson
Gads: 2004

Par filmu-

Trevos Rezņika jau veselu gadu nespēj aizmigt. Pamazām viņš pārvēršas par dzīvu skeletu un balansē starp sapni un nomodu. Viņš ir noguris no savas ikdienišķās dzīves, bet pēdējā laikā viņa dzīvē sāk parādīties vairāki neizprotami notikumi. Lai pamazām nesajuktu prātā viņš cenšas atrisināt šos notikumus, lai saprastu, kas ar viņu notiek un kas patiesībā ir viņš pats. Viņš pat nenojauš, kas viņu sagaida….

Filma, ko vienā vārdā varētu raksturot- odziņa! Smalki savītais sižets un perfekti spēlējošie aktieri visu filmu skatītājiem liek sēdēt kā uz adatām. Nav iespējams atrauties no skatīšanās un pa galvu šaudās neskaitāmi jautājumi un minējumi.

Pamazām svaru zaudējošais rūpnīcas strādnieks apkērtējos jau izraisa aizdomas par savu veselības stāvokli- no normāla cilvēka viņš paliek par izģindušu būtni- tikai kauli un āda. Pēc negadījuma pie metālapstrādes darbagalda, kur viņa vainas dēļ kolēģis zaudē roku, pārējie uz viņu skatās ar neuzticību. Netic arī viņa stāstam par jauno darbinieku, kurš esot novērsis viņa uzmanību, jo neviens cits šo darbinieku nav redzējis…Arī mājā viņu sagaida pārsteigums- uz ledusskapja esošā līmlapiņa piedāvā uzspēlēt spēli ‘’karātavas’’. Pēdējie divi burti ir zināmi, bet vēl ir pārāk daudz jautājumu, lai uzzinātu arī pārējos burtus…

Ja ir vēlēšanās pavērot patiešām labu spriedzes un mistērijas paraugu, tad šī nu būtu īstā reize. Arī galvenās lomas atveidotāja iespaidīgais svara zudums ir ievērības cienīgs- ne kurš katrs būtu spējīgs šādi priekš lomas pārveidot savu ķermeni.

Skatoties filmu tā vien liekas, ka kuru katru brīdi kārtis tiks atklātas un beidzot tiks ieviesta kaut kāda skaidrība par to, kas notiek uz ekrāna un kāpēc Trevors Rezņiks nevar aizmigt. Vai arī nevar pamosties? Atbildes būs saņemamas pēc filmas noskatīšanās.

Ieteicams visiem, kuri vēlas baudīt labu kino.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.

113.JPG 212.JPG 311.JPG 412.JPG 512.JPG 611.JPG