Oriģinālnosaukums: Switch
Valsts: Francija
Žanrs: Spriedzes
Režisors: Frédéric Schoendoerffer
Lomās: Karine Vanasse, Eric Cantona, Aurélien Recoing, Karina Testa, Maxim Roy
Gads: 2011

Par filmu-
Sofijai Kanādā ir tāds kā krīzes periods- gan attiecībās, gan darbā. Pēc draudzenes ieteikuma viņa nolemj samainīt uz atvaļinājuma laiku savu māju ar kāda cilvēka piedāvāto dzīvokli Parīzē.
Jau nākamajā rītā Sofiju viņas jaunajā miteklī pārsteidz policija, kura turpat blakus guļamistabā atrod līķi bez galvas…


Šoreiz frančiem nedaudz pietrūka. Bija laba ideja ar diezgan labi izdomātu samudžinājumu, kas nemaz tik viegli skatītājam nedevās rokā, bet… bet pietrūka meistarība pasniegt to līdz galam.

Ja vēl meitēns (Karine Vannase) savu nevainīgi pārsteigto lomu (vismaz sākumā) centās nospēlēt līdz galam, tad Eric Cantona šoreiz pasēja. Iepriekš redzētā ”Meklējot Ēriku/Looking for Eric” viņš spēja sevi parādīt daudz labāk. Te, policista ādā, viņš bija stīvs kā slapjš uzvalks ziemā. Vai nu pārcentās vai arī nesaprata, kur un kā izdarīties ar savām grimasēm.

Lai gan, pat Kantonā grimases šoreiz neizglābtu- Parīzes policisti tika nolikti kā pilnīgi iesācēji no dziļiem laukiem un primitīvi un nepārliecinoši argumenti bija biezā slānī, lai tikai skatītājs pieņemtu, ka nozagt identitāti ir pārāk vienkārši un viss tālākais filmā ir absolūta nepieciešamība- grūti pārbaudīt, atvaļinājumu laiks, bla bla bla. Varēja un vajadzēja šo posmu parādīt pārliecinošāk.

Filmas otrā daļa jau ļauj skatītājam mazliet iespringt- sākas šaušana, pakaļdzīšanās un nocirsta galva starp svecēm. Bet tas viss bija kā bezmaksas pielikums- nevarēja sajust ne azartu, ne dzirksteli. Tie biežie mēģinājumi rauties uz visām pusēm un radīt ilūziju, ka sižets ir krietni samudžināts, gala beigās noveda pie tā, ka pēc noskatīšanās palika sajūta, ka reti kura epizode tika novesta līdz pieklājīgām beigām.

Palika tāda sajūta, ka Holivuda šito būtu uzcepusi labāk.

Filmas vērtējums: 5/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.