06.JPG

Oriģinālnosaukums: Fracture
Valsts: ASV
Žanrs: Detektīvs
Lomās: Anthony Hopkins, Ryan Gosling, David Strathairn
Režisors: Gregory Hoblit
Gads: 2007

Par filmu-

Teds Kraufords savu neuzticīgo sievu nošāva, un policijā uzrakstīja atzīšanās rakstu. Izdarīja visu, lai jaunais apgabala prokurora palīgs bez vilcināšanās uzņemtos pienākumu uzturēt pret viņu apsūdzību. Bet dzīvē viss pagriežas savādāk un likums spēj attaisnot pat slepkavu un nu jaunajam prokurora palīgam ir jāliek uz spēles sava karjera, lai pierādītu taisnību.

Ja ikdienišķā detektīvā parasti slepkavības veicēju parāda filmas beigās, tad šeit jau pašā sākumā skatītāji var redzēt, kurš nospieda pistoles gaili. Protams, CSI Maiami seriāla cienītāji uzreiz zinātu kur un kā ir ‘’jārok’’. Bet aktieri to nedara. Tas mazliet izbrīna, bet piemiedzam acis un atmetam ar roku- sižets ripo tālāk un jāskatās, kā cīņā ar jauno, godkārīgo, bez 5minūtēm labā amatā sēdošo prokuroru (R.Gosling) vecais, viltīgais, gudrais slepkava (A.Hopins) tiesas zālē apved ap stūri un tiek uz brīvām kājām.

Dažas lietas filmas ritējumā liekas diezgan neizprotamas, tieši policijas un prokurora sadarbībā- ir zināms, kas ir slepkava, kas ir upuris, bet meklēts tiek tikai vienīgais pazudušais pierādījums- slepkavības ierocis.

Arī slepkavas un prokurora vēlme ‘’draudzēties’’ liekas galīgi nevietā un neizprotama- kāpēc ir jāsazvanās un jāparunā par dzīvi? Bez tā visa taču varēja iztikt.

It kā gribētos nedaudz piekasīties arī pie Hopkinsa tēlojuma, lai arī saprotu, ka lielu daļas filmas viņam vajadzēja nedaudz teatralizēti parādīt savu vienaldzību pret apkārt notiekošu, lai pārliecinātu tiesu un tiktu brīvībā. Vienkārši gribēju teikt, ka mani ,kā skatītāju, tas nepārliecināja.

Katrā ziņā filma būtu vairāk ieguvusi, ja kārtējo reizi nebūtu izmantots ‘’nejauši-man-pieleca-kas-par desām’’ variants. Pret tik gudru slepkavu prasījās kas cits- gudrāks un izsmacinātāks piegājiens.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.

/Spiest uz bildēm, lai redzētu lielākas./

15.JPG 26.JPG 61.JPG 35.JPG 46.JPG 55.JPG