kinopoisk.ru

Oriģinālnosaukums: Lukas
Valsts: Beļģija/ Francija
Žanrs: Spriedzes/ Grāvējs
Režisors: Julien Leclercq
Lomās: Jean-Claude Van Damme, Sami Bouajila, Kevin Janssens, Sam Louwyck Gads: 2018

Par filmu-
Lukas strādā par izsitēju kādā lielā naktsklubā. Darbu viņš veic labi un ar lielu rūpību, bet nejaušs nelaimes gadījums ar kādu apmeklētāju un Lukas ir bez darba. Vēl vairāk- policija pret viņu ierosināja krimināllietu un draud iesēdināt aiz restēm un viņa meitu, kuru Lukas audzina viens, atdot bērnu namā. Policija viņam piedāvā izvēli- vai nu iet aiz restēm, vai arī kļūt par ziņotāju un informēt policiju par Lukasa jauno darba devēju.

Mazliet grūtsirdīgi jau ir skatīties uz saviem bērnu dienu grāvēju varoņiem, kuri noveco un vairs tik ļoti necilā kājas augstiem sitieniem, bet savs prieciņš sentimenta remdināšanai ir. Arī šoreiz- lai arī van Damme ir pamatīgi sakrunkojies, viņš joprojām labi izskatās un kaujas gana labi, lai priecētu katrā skatītājā mītošo puišeli.

Lukas strādā lielā naktsklubā par ārā metēju- savus pienākumus viņš veic apzinīgi un vienmēr rūpīgi uzmana savu darbavietu. Diemžēl ar vienu iereibušu un agresīvu apmeklētāju sanāk ķibele- nejauši krītot viņš pārsit galvu. Tā kā Lukas bija bija viņu aizturējis, tad naktsklubs viņu atbrīvo no darba, jo nevēlas nepatikšanas. Toties policija tās vēlas- viņa ir gatava apcietināt Lukasu un nodot viņa meitu bērnu patversmē. Bet tā kā Lukas ir iekārtojies darbā pie policijai interesējošas personas, tad viņam piedāvā kļūt par ziņotāju. Lukas piekrīt un jau pavisam drīz viņš saprot, ka viņa jaunais boss nav vienkāršs striptīza kluba saimnieks- viņam ir plaši sakari un nežēlīgas metodes.

Jāsaka, ka vecais stāsts par gādīgo vientuļo tēvu un daudz sliktajiem, šoreiz ir izspēlēts mazliet labāk kā pēdējā laikā pieredzēts un, jāatzīst- arī gaidīts šajā filmā. Par to prieks man un žetons filmas veidotājiem. Van Damme gan savecējis, bet joprojām ir lieliskā formā- izmētā bariņu jauno un stipro puiku un pie reizes parāda, ka šaut ar prot.

Mazliet gan pietrūka kāds spraigāks brīdis filmā, bet visu jau nevar gribēt. Tāpat ar bija sajūta, ka tā kārts ar valodu zināšanām ar netika izspēlēta līdz galam.

Kopsavilkums- vidēji labs grāvējspriedzes gabals, kurā lielāko vērtību spēs saskatīt beļģu Žaņa talanta cienītāji.

Filmas vērtējums: 6/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.