Oriģinālnosaukums: The Adjustment Bureau
Valsts: ASV
Žanrs: Spriedzes/Romantika
Režisors: George Nolfi
Gads: 2011

Par filmu-
ASV kongresmens Deivids Norris nejauši satiek modernā baleta dejotāju Elīzu. Viņam jau liekas, ka viņa tālākais dzīves ceļš ir skaidrs, bet izrādās tas nesaskan ar citu plānu- vīri cepurēs Deividam liek izvēlēties pakļauties liktenim, bet vai viņi spēs pavēlēt arī Deivida un Elīzas mīlestībai…

Ir divi varianti- vai nu George Nolfi saprata, ka viņa rakstītie scenāriji (Oušena ducis, Sargs, Borna Ultimāts) ir sanākuši tik labi, ka laiks būtu izmēģināt arī režisora krēslu, vai arī iepriekš režisori nespēja parādīt to, ko viņš šajos scenārijos bija ielicis.

Lai vai kā, bet savu pirmo režisēto filmu viņš palaida tautās. Jāatzīst, kucēni šoreiz nav jāslīcina, bet nedaudz papeldināt tos vajadzētu.

Filma, pēc savas būtības, ir vienkāršs mīlas stāsts, kurš apaudzēts ar nelielu spriedzes garoziņu, lai skatītājiem būtu kur piesiet dūšu. Un droši vien, lai palielinātu auditorijas daļu. Kā nekā, tas pats Džeisons Borns cīnās pret vīriem cepurēs. Un tas nozīmē, ka uz skatīšanos nāks ne tikai pavasara pārīši.

Tik jāsaka, ka te no bornisma ir ļoti maz (lai neteiktu, ka nemaz). Ir neliela spriedze, labi aktieri un laba ideja. Diemžēl laba ideja nav realizēta tik labi. Vismaz pēc filmas noskatīšanās (jau kuro reizi) palika sajūta, ka filmas potenciāls nav sevi parādījis pilnībā.

Lai arī kā žanrs ir pieminēta arī ”Spriedze”, ar to ir švakāk- tas lielākais (vienīgais?) spriedzes moments ir finiša taisnē, kad rociņās sadevušies un ar cepuri galvā, tiek skriets krosiņš pa durvju labirintiem.

Romantiķiem patiks. Pārējiem- viss atkarīgs no popkorna.

Un pašam atbildot uz pirmo jautājumu- man liekas, ka pirmais variants.

Filmas vērtējums: 7/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.