Oriģinālnosaukums: Case 39
Valsts: ASV/Kanāda
Žanrs: Šausmas/Spriedzes
Lomās: Renée Zellweger, Jodelle Ferland, Ian McShane, Kerry O’Malley, Callum Keith Rennie
Režisors: Christian Alvart
Gads: 2009

Par filmu-

Sociālā darbiniece Emīlija (R.Zelvēgere) saņem savā pārziņā lietu Nr39, kurā ir jāpārbauda vecāku vardarbība pret desmitgadīgu meiteni. Jau pirmajā vizītē viņa saprot, ka vecāki izturas naidīgi pret mazo meiteni un naktī saņemot zvanu no meitenes viņa steidza palīgā.
Pēc vecāku ieslodzīšanas trako namā viņa uzņemas aizbildniecību pār mazo meiteni, kamēr viņai tiks sameklēta audžuģimene. Pamazām viņa nojauš, kas patiesībā ir šī mazā meitene…

Lai arī Renē Zelvēgere, kā aktrise man nemaz nepatīk, bet tieši viņa bija tā, kuras dēļ es šo filmu izvēlējos skatīties- gribējās redzēt cik labi viņai sanāks tēlot šausmas. Nezinu kāpēc, bet man viņa asociējas tikai ar viegla rakstura komēdijām vai drāmām. Laikam pie vainas ir viņas āriene, kura, manuprāt, vairāk piestāvētu tādām filmām kā Bridžitas Džonsas dienasgrāmata. Katrā ziņā es viņu nevarēju iedomāties šausmu filmā.

Un nojauta mani nepievīla- filma bija pārāk nešausmīga un R.Zelvēgere arī pārāk necentās, lai man kā skatītājam būtu mazliet šausmīgi un būtu mazliet neērti, ka nenovērtēju viņas spēju iejusties šāda žanra filmās.

Pati filma maz kur atgādināja šausmeni, jo viss bija pārāk paredzami un līdz ar to neinteresanti. Nespēja aizraut ne durvju dauzīšana, ne lapseņu vilkšana no ausīm, ne arī kāds no aktieriem. Ja nu vienīgi epizodiski piesaistīja mazās meitenītes dēmoniskā izturēšanās. Bet tas arī bija viss.

Pārējais filmā bija kaut kur jau n-reizes redzētais bezmaksas pielikums ar skriešanu, kliegšanu un prātā jukšanas sajūtām. Ne jauni vēži, ne jauna kule.

Lieta Nr39 finiša taisnē esošā ūdens aina spīdoši pierādīja, ka filma ir nekas vairāk kā parasta, viduvēja filma ar apjukušu galvenās lomas tēlotāju, kurai bija uzdevums aizvilkt līdz šablonisku epizožu pilnās filmas beigām.

Ceru, ka jaunā vācu režisora otrs šī gada veikums filma ”Pandorum” būs vismaz galvastiesu pārāka un ”Lieta Nr.39” būs norakstāma kā nedaudz sasteigta iesildīšanās pirms šausmu, zinātniskās fantastikas un spriedzes pilna kinokokteiļa.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.