Oriģinālnosaukums: Great Battle
Valsts: Korejas Republika
Žanrs: Vēsturiska/ Drāma
Režisors: Kwang-shik Kim
Lomās: In-sung Jo, Joo-Hyuk Nam, Sung-woong Park, Seol-Hyun Kim
Gads: 2018

Par filmu-
Tanga dinastijas karaspēks grib okupēt visu Korejas pussalu. Ar savu milzīgo karapulku viņi bez lielām pūlēm virzās uz savu mērķi. Pa ceļam viņam ir jāieņem Ansi cietoksnis, kur valda tautas mīlēts valdnieks Jangs Mančuns. Tā kā cietokšņa aizstāvji ir vien daži tūkstoši, tad uzvarai vajadzētu būt ātrai.
Bet izrādās, ka cietoksnis ir stiprs un viņu aizstāvju vēlme noturēties ir vēl stiprāka.

Korejiešiem filmas sanāk ar pamatīgu atvēzienu, īpaši ja tās ir vēsturiskās. Arī šī nav izņēmums- jau ar pirmajiem kadriem ir pamatīga klope, kuru citās filmās nebūtu kauns likt arī kā izšķirošo kauju. Te gandrīz vai visu filmu notika kāds lielāks vai mazāks kautiņš.

Tang dinastijas ķīniešu karaspēks 500 000 vīru lielā karaspēkā virzās uz Korejas galvaspilsētu nolūkā to pakļaut. Prasmīgi vadot savu karaspēku, ģenerālis bez grūtībām nonāk līdz nelielajam Ansi cietoksnim. Paredzot ātru un vieglu cīņu, viņš pavēl uzbrukt cietoksnim. Bet izrādās, ka cietokšņa aizstāvji ir labi sagatavojušies un spēj vairākus mēnešus nostāvēt pret milzīgo pārspēku.

Ja Āzijas filmu veidotāji spēj ne tikai izdomāt kaut ko oriģinālu, bet vēl piespiest savus aktierus izvairīties no tām muļķīgajām grimasēm, kas tik ļoti raksturīgas aziātu filmām, tad skatītājiem ir garantēti labs kinobaudījums. Šoreiz gan no grimasēm nesanāca izvairīties, bet vērienīgums nenoliedzami ir izdevies- filma sākas ar pamatīgu kaujas ainu un arī turpinājumā tādu netrūkst. Pa vidu mazākas klopītes un nedaudz nodeva leģendām- par loku, šaušanu un dieviem-aizstāvjiem.

Kopumā laba izklaide ne tikai korejiešu filmu piekritējiem.

Filmas vērtējums: 7/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.