Oriģinālnosaukums: Close
Valsts: Lielbritānija/ ASV
Žanrs: Grāvējs/ Spriedzes
Režisors: Vicky Jewson
Lomās: Noomi Rapace, Sophie Nélisse, Huw Parmenter, Abdellatif Chaouqi, Indira Varma
Gads: 2018

Par filmu-
Sema strādā aģentūrā par miesassargu- viņa lieliski tiek galā ar saviem pienākumiem. Tas bija iemesls, lai viņu uz īsu brīdi nolīgtu apsargāt kādas bagātas ģimenes padsmitgadīgo atvasi Zoju. Vēl iemesls viņas nolīgšanai bija tas, ka viņa ir sieviete, jo bagātnieku meitiņa ir ļoti izlutināta un vīriešu kārtas miesassargiem rodas papildus grūtības viņas apsargāšanā.
Līguma pēdējā naktī Zoju mēģina nolaupīt un tikai Semas aktīva rīcība glāba meiteni no nepatikšanām. Tagad viņām abām ir jāizdzīvo, jo briesmas glūn no katra stūra un nevar zināt, kurš medī Zoju.

Bija jāaplūko kā tad šobrīd klājas Līsbetai no Millenium filmām- kaut kā prātā iesēdusies viņas loma. Tagad, ar šo filmu, ir labs iemesls, lai palūkotos kā viņai klājas lielo ekrānu pasaulē.

Sema, pateicoties diviem iemesliem- labai sagatavotībai un tam, ka viņa ir sieviete, saņem piedāvājumu uz dažām dienām apsargāt bagātas ģimenes atvasi Zoju. Meitene ir izlaidusies un augstprātīga. Bet Sema ar savu uzdevumu labi tiek galā un pēdējā dienā pirms aizbraukšanas, viņa saņem piedāvājumu palikt viņu mājā nevis viesnīcā. Sema paliek.
Naktī mājai uzbrūk, lai nolaupītu Zoju. Pateicoties Semas aktīvai rīcībai, viņas izmūk.
Tagad viņām jādomā kā izdzīvot, jo pretiniekos ir bagāti un ietekmīgi pretinieki, kuriem interesē atņemt Zojas mantojumu.

Pat nezinu ar ko sākt…. bēdīgs te bija viss. Sākot ar Līsbetes tēlotājas milzīgu soli atpakaļ un bezjēdzību visas filmas garumā. Ja pirmo vēl varētu saprast (kāda loma var neizdoties) un necelt lielus iebildumus, tad pēdējais bija ļoti kaitinošs un neizprotams- nepārtraukti filmā bija dažādas pretrunas, saraustīti notikumi, nepārliecinoši gājieni mijās ar muļķībām. Tā arī īsti nevarēju saprast neko no tā, ko darīja viena vai otra puse un kāpēc kāds konkrēts lēmums vispār tika pieņemts. Un ja ar to visu bija par maz, tad arī beigu cēliens uztaisīts reti slābens.
Filma, kuru droši var (un vajag) ignorēt.

Filmas vērtējums: 2/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.