lecejs0.JPG

Oriģinālnosaukums: Jumper
Valsts: ASV

Žanrs: Grāvējs/Fantastika
Lomās: Hayden Christensen, Samuel L. Jackson, Diane Lane
Režisors: Doug Liman
Gads: 2008

Par filmu-

Pusaudzis, kurš sevi vienmēr ir uzskatījis par parastu cilvēku, līdz vienā brīdī viņš saskata sevī spēju pārlekt no viena punkta uz otru. Attālumam vairs nav nozīmes. Ar teleportēšanās palīdzību viņš var nokļūt kur vien vēlas- gan vienā pilsētā, gan citā valstī, gan citā telpā. Arī banku seifi vairs nav šķēršļi.
Paiet vairāki gadi bezrūpīgi lēkājot pa dzīvi. Viss ir labi līdz brīdim, ka viņš uzzina, ka ir arī citi ar teleporta spējām un kas ļaunākais- ir tādi, kuri cīnās pret tādiem, kā viņš.

Arī šeit ļoti abi nostrādājis (vismaz priekš manis) reklāmas uzraksts, kas vēsta, ka Borna triloģiju veidojusi tā pati komanda, kas ‘’Lēcēju’’. Borns bija labs, tātad ir cerība, ka šī filma būs laba. Diemžēl cerība izplēnēja jau filmas pirmajā trešdaļā, jo interese turpināt skatīties zuda ar katriem nākamajiem kadriem. Nebija spriedzes, nebija sižeta, nebija… Visticamāk, ka es laikam neesmu šī filmas auditorijas vidū. Vismaz es to novērtētu kā tīņu filmu ar vecuma cenzu 20gadi (+1/-10gadi). Jā bija lēkāšanas specefekti gan Romas Kolizejā, gan ar mersedesu pa Ķīnas ielām. Un tas laikam arī viss. Pārējais filmā bija bezmaksas pielikums.

Laikam aprakstu varētu pilnībā izteikt pāris vārdos- filma par lēkāšanu. Lēkāšana, kas ātri vien kļuva ja ne gluži kaitinoša, tad vismaz neizprotama. Ja sākumā lēkāšana ir bezmērķīga un slinkuma vadīta (redz, dažus centimetrus pastiepties pēc pults nevar, vajag teleportēties uz dīvāna otru malu), tad uz beigām daži lieki lēcieni jau tiek taupīti (laikam spriedzes kurināšanas mēģinājums). Arī filmas atriebšanās aina bija sanākusi diezgan puiciski- tu man skolas laikā apsaukāji, tad es tevi tagad teleportēšu uz kādu klusāku vietiņu.

Ja vēlaties vienkārši pasapņot par tēmu kā būtu ja varētu teleportēties vai arī pavērot ar tāllēkšanu saistītus filmas specefektus, tad ir vērts mēģināt skatīties, bet kaut ko vairāk par viduvēju izklaidi nevajadzētu gaidīt (no Borna te ir stipri mazāk, kā uz plakāta mums mēģina ieskaidrot).

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.

lecejs1.JPG lecejs2.JPG lecejs3.JPG lecejs4.JPG lecejs5.JPG lecejs6.JPG