Oriģinālnosaukums: The Villainess/ Ak-Nyeo
Valsts: Dienvidkoreja
Žanrs: Grāvējs/ Melodrāma
Režisors: Byung-gil Jung
Lomās: Ok-bin Kim, Ha-kyun Shin, Jun Sung, Seo-hyeong Kim
Gads: 2017

Par filmu-
Sukhi tēvu noslepkavoja un viņu jau no agras bērnības audzināja kāda noziedznieku grupējuma vadonis. Viņš apmācīja Sukhi apieties ar ieročiem un tuvcīņai.
Pēc vairākiem gadiem Sukhi nolēma atriebties tēva slepkavām un dodas uz kādu noziedznieku galveno mītni. Pēc asiņainās kaujas viuņu pamana valdības slepenais dienests un nolemj Sukhi savervēt savam darbam.
Bet pagātnes notikumi un tēvaa nāve viņai seko.

Bērnībā man pie sirds gāja Honkongas grāvēji. No Korejas tad tikai redzēju un atzinu par labu Hongildonu. Tagad, bērnības otrajā fāzē, jūtu, ka korejieši mani būs pamatīgi pieradinājuši- sāk likties, ka filmas skatīšanai pietiek tikai ar to, ka ražotājvalstij pretī ir rakstīts ”Dienvidkoreja”.

Sukhi ierodas pretinieku štābā ar nolūku atriebties un viņu nesatrauc tur esošo cilvēku skaits. Ne arī tas, ar kādiem ieročiem bruņoti. Viņa savu darbu paveic labi. Tik labi un pārliecinoši, ka valdības slepenais dienests nolemj viņu iekļaut savā komandā. Vēl tik jāapmāca un varēs laist speciālos uzdevumos kādu klusi novākt vai kādam kaut ko atņemt.
Bet pašai Sukhi ik pa laikam uznāk atmiņas, kurās viņa redz gan nogalināto tēvu, gan vīru. Drūma un nepiekāpīga viņa ātri vien iegūst vadības uzticību un pirmo uzdevumu.

Šoreiz filmai ir neparasta kombinācija- grāvējs un melodrāma. Pirmais pie tam izteikti gaļīgs un bagātīgi slacīts ar sarkano mērci. Pats filmas sākums jau parādīja, ka te melodrāma būs kā neliela piedeva, kura aizpildīs tik starpbrīžus.

Īpaši aplausi operatoram vai arī tam, kurš šo bildi tā salika. Brīžam nesapratu ar ko un kā tas viss tiek filmēts un likts kopā, bet skati no pirmās personas, trešās un skati no malas mijās savā starpā. Vēl pieliekot pakaļdzīšanās kadrus un austrumnieku kauslīgās fiksās rokas un kājas, tad brīžam bija sajūta, ka esi aizmirsis elpot un sēdi kā sastindzis. Labi, ka bija tie melodramatiskie iestarpinājumi. Gruntīgs žetons kaujas ainu iestudētājam!

Sižeta līnijai ar viens pluss- tā ir vairāk samudžināta, nekā sākumā šķiet. Un arī tuvu pie beigām šķitīs. Aktieri savu darbu padarīja godam, tādēļ droši varu ieteikt šo filmu gan austrumcīņu, gan vienkārši grāvējkino paticējiem.

Filmas vērtējums: 9/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.