Oriģinālnosaukums: The Limehose Golem
Valsts: Lielbritānija
Žanrs: Spriedzes
Režisors: Juan Carlos Medina
Lomās: Olivia Cooke, Bill Nighy, Eddie Marsan, Douglas Booth, Daniel Mays
Gads: 2016

Par filmu-
Londonas rajonā sāk uzdarboties sērijveida slepkava, kurš savus upurus nogalina īpaši nežēlīgi un slepkavojot nešķiro nevienu- vīriešus, sievietes un bērnus.
Inspektoram Kildeiram ir smags uzdevums- jāatrisina šī mīkla, lai atbrīvotu Londonas iedzīvotājus no šīm šausmām. Paralēli Golema medībām, notiek slavenas aktrises tiesāšana par sava vīra slepkavību. Inspektoram paliek žēl jauno sievieti un viņš visādi cenšas viņai palīdzēt, lai apturētu, viņaprāt, netaisnīgo spriedumu, kuru var nojaust jau no avīžu slejām un tiesas sēdēm.
Pamazām viņš ierauga, ka abu lietas pārklājas un Golems var būt kāds, kuru jaunā aktrise labi pazīst.

Šoreiz filmas skatīšanās izvēli noteica divi faktori- Naigijs un tā laika drūmā Londona. Lai arī šedevrs nebija, kopumā bija visnotaļ labs detektīvs ar pamatīgu asiņu mērci.

Savās mājās atrasts miris daudzsološs dramaturgs un kā aizdomās turamā tiek apcietināta viņa sieva- slavena aktrise.
Tajā pat laikā inspektoram Kildeiram ir smags uzdevums- jāatrod sērijveida slepkava, kurš ar savu nežēlību iedzinis šausmās visu Londonu.
Izmeklēšanas gaitā atklātās pēdas viņu noved līdz aktrises mirušajam vīram un pamazām viņam rodas jūtas pret jauno un neaizsargāto aktrisi, kuru, kā viņam šķiet, apsūdz nepamatoti un viņa uzņēmusies kāda cita vainu.

It kā pats stāsts ir līdzīgs jau redzētiem, bet šoriez lielais pluss ir pasniegšanas veids- skatītājam kopā ar inspektoru ir iespēja apskatīt, tā teikt – kā izskatās iespējamais slepkava savā ”darba” izpildē. Arī galvas jaukšana ir ļoti pieklājīga un pārliecinoša- liek līdzi just teju ikvienam un tajā pat laikā labi apzināties, ka līdzi var sanākt just arī pašam Golemam. Varbūt ar tāpēc ir vieglāk saprast inspektora izjūtas filmas beigās.
Labs detektīvs ar labu, lai arī diezgan brutālu un nežēlīgu atmosfēru. Ja nav alerģija uz asiņu skatīšanos un patīk detektīvi, tad šis kino ir jums.

Filmas vērtējums: 7/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.