Oriģinālnosaukums: Smoking Guns
Valsts: Lielbritānija
Žanrs: Krimināla/ Komēdija
Režisors: Savvas D. Michael
Lomās: Tommy O’Neill, Daniel Caltagirone, Andreas Karras, Dexter Fletcher
Gads: 2016

Par filmu-
Džeks nolemj zirgu skriešanās sacīkstēs uzlikt visu savu naudu uz gandrīz neiespējamu laimestu. Ja viņam izdosies, tad gan viņš, gan viņa draugi kļūs stāvus bagāti.

Parasti man ar britu filmām un viņu humoru ir saskanējis, tāpēc nolēmu šoreiz paskatīties kaut ko no krimināla rakstura komēdijas. Vismaz tā šī filma tika dēvēta. Ja arī pasmieties nesanāks, tad vismaz būs iespēja pavērot kaut ko no Eiropas kino, kas tīri pieklājīgi novērtēta kinosaitos.

Džekam visu laiku neveicas un arī nauda viņam neturas. Gluži tāpat kā viņa paziņām. Tāpēc viņi regulāri sēž bukmeikeru kantorī un nospēlē pēdējo, ko viņiem ir izdevies sakrāt. Cerībā, ka beidzot izkritīs lielais laimests. Pagaidām nevienam nav izkritis. Tāpēc Džeks nolemj spēlēt uz visu banku- liek uz triju sacīkšu uzvarētājiem. Ja viņam izdosies, tad tiks pie branga ķēriena. Ja nē, tad…. tad nekas nebūs mainījies. Viņš būs tāds pats neveiksminieks kā līdz šim.
Tāpat kā viņa draugi.
Un izskatās, ka šoreiz fortūna ir pagriezusi vaigus pret Džeku- pirmo divu sacīkšu uzvarētājs ir uzminēts. Un pirms trešā skrējiena par Džeka kvīti sāk interesēties arī citi.

Noskatījos ar mazliet garlaikotu interesi un mazliet nesaprastu sajūtu- it kā kaut kas uz ekrāna notiek, bet visa tā sāls un esence ir tik atšķaidīta un neuztverama, ka sāku domāt- vai tik manas spējas saprast britu humoru nav gājušas mazumā? Jā, dažas epizodes bija izdevušās. Arī tipāži bija pārliecinoši. Samontēts un pasniegts labi. Bet kopā tā komēdija nelīmējās. Nez, laikam jānoveļ vaina uz garastāvokli.Vai arī vienkārši nesapratu to neatkarīgumu un stilu, ko man pasniedza

Ja kādam ir nags un pareizs mentālais stāvoklis, tad varētu mēģināt no šī mazkustīgās un daudzrunājošās kinolentes izvilkt labu izklaidi. Ja citādi, tad var sanākt neliela vilšanās. Man sanāca pēdējais.

Filmas vērtējums: 5/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.