Kung Fu Jungle

Oriģinālnosaukums: Kung Fu Jungle/ Yat ku chan dik mou lam
Valsts: ĶTR/ Honkonga
Žanrs: Grāvējs
Režisors: Teddy Chan
Lomās: Donnie Yen, Charlie Yeung, Baoqiang Wang, Bing Bai, Siu-Wong Fan
Gads: 2014

Par filmu-
Pēc mīklainām slepkavībām policija ir spiesta lūgt palīdzību bijušam policistam, kurš atrodas cietumā un zina, kurš būs nākamais slepkavas upuris. Un tikai šis policists var apstādināt šo slepkavu, kurš savus pretiniekus izvēlas rūpīgi un pārdomāti.

Kung Fu Jungle

Ik pa laikam prasās ko tādu. Ko tādu, kas bija jaunības dienās, kad saturu un kaut kādu dziļu dialogu mierīgi varēja palaist garām. Kur nu palaist garām- tā tur nemaz i nebija. Bija tikai kārtīga kaušanās. Tāda kārtīga izkaušanās, ka scenārists filmai droši vien nebija vajadzīgs. Paņēma tikai cīņu meistaru un aiziet!

Kung Fu Jungle

Arī tagad bija šāds ”aiziet!”. Un faktiski visu filmu. Doma ir vienkārša- kādam gribās būt vislabākajam un visspēcīgākajam. Lai to pierādītu, ir jāizaicina pārējie labākie. Viens ir specs uz kājām, cits uz zobeniem, dūrēm, utt. Vēl kāds ir cietumā, tāpēc jādabū ārā tas, kurš cietumā un pamazām jāizcīnās ar visiem pēc kārtas. Lieki piebilst, ka cīņa ir līdz miršanai. Kurš nomirst, tas zaudē. Lūk visi noteikumi un visa filma.

Lai interesantāk skatīties, tad kaušanās notiek dažādās lokācijās un ar dažādām šķēršļu pārvārēšanām- jumti, laivas, skulptūras, policisti, ielas… Un it visur var glīti pavērot kā puikas (un meitenes) kaujas. Un viņiem labi sanāk. Vismaz priekš gremdēšanās bērnības bojeviku atmiņās un ikdienas atslodzei noder brīnišķīgi.

Kung Fu Jungle

Nemeklējiet šeit gudras domas, labu aktierspēli, dialogus un dabas skatus. Te viss ir balstīts uz austrumu cīņām. Un ar to pietiek.

Filmas vērtējums: 8/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.