Oriģinālnosaukums: Now you see me
Valsts: ASV, Francija
Žanrs: Spriedzes
Režisors: Louis Leterrier
Lomās: Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Isla Fisher, Dave Franco, Morgan Freeman, Michael Caine
Gads: 2013

Par filmu-
Četru iluzionistu grupa pārsteidz skatītājus ar grandiozu šovu- visu acu priekšā viņi pavisam citā pasaules malā nolaupa bankā 3miljonus un visa nauda tiek skatītājiem, pašiem triku meistariem nepaņemot sev ne centu.
Nākamais viņu šovs solās būt vēl grandiozāks, bet tad iejaucas policija…


Labi aktieri, spraigs sižets un doma, ka man kā skatītājam ar var paveikties un no šī šova ar kontā ieripos kādi daždesmit tūkstoši…. tas viss ļauj baudīt filmu, kā labu izklaidi un pārāk neiespringt uz triviālo mērķi un diskutējamiem līdzekļiem tā sasniegšanai.

Jo moris jau savu paveica- sanāca laba izklaide, kurā fiksi un ātri noņirbinot gar acīm kārtis, skaitļus un veiklos pirkstus, skatītājam neatliek laika pievērst uzmanību kam citam. Jo banka tiek apzagta visu acu priekšā. Arī konti papildinās neizejot no zāles. Un tāpat jau ir skaidrs, ka filmas beigās atklāsies, kurš aiz tā visa stāv. Tas, ka stāv noteikti, to jau var saprast pirmajā cēlienā. Vēlāk tik jāsaprot kurš un kādēļ.

Šo spēli laikam var nosaukt uz vieniem vārtiem, jo ne policijai, ne Interpolam (kam tas tur vispār bija vajadzīgs), ne arī triku ķērājam vecajam Frīmenam tā arī neizdevās radīt kaut cik vērā ņemamu sacensību- visu laiku viņi bija nolikti soli iepakaļ un tā arī virzījās. Žēl, filma no tā tikai zaudēja.

Ideja jau bija laba- parādīt kā ar labu funktieri var nošaut vairākus zaķus vienlaicīgi (izklaidēt skatītājus, uztaisīt savu šovu, atriebties, nopelnīt….). Tikai pēcgaršu sabojāja beigas- tad, kad vajadzētu kulminēt kulminācijai, parādās karuselis un …viss. Kas tālāk? Turpinājums sekos? Ko darīsim?

Filma ”Krāpšanas ilūzija” veiksmīgi rada ilūziju, ka tā ir laba un spriedzes pilna filma ar dinamisku sižetu un populāriem aktieriem. Varbūt, ka viņiem taisnība. Bet varbūt, ka tā ir tikai ilūzija.

Filmas vērtējums: 7/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.