Oriģinālnosaukums: Space sweepers
Valsts: Dienvidkoreja
Žanrs: Fantastika/Grāvējs
Režisors: Sung-hee Jo
Lomās: Song Joong-Ki, Kim Tae-ri, Seon-kyu Jin, Hae-Jin Yoo, Richard Armitage
Gads: 2021

Par filmu
Ir 2092.gads un Zemeslode iet bojā. Faktiski tā jau ir mirusi un šobrīd velk savu pēdējo elpu. Līdz ar viņu, arī 95% no Zemes iedzīvotājiem būs pēdējais elpas vilciens, jo visiem jaunajā pasaulē vietas nepietiks- varena un bagāta organizācija būvē Visumā gan jaunas bāzes, gan arī plāno kolonizēt Marsu. Bet tur tiks tikai daži procenti no iedzīvotājiem.
Pa vidu Visuma kareivjiem un kosmosa staciju celtniekiem, lidinās dažādu kosmisko atkritumu vācēji- viņi vāc vecus kosmosa kuģus, satelītus un tamlīdzīgu drazu, kas neviena nepieskatīta pārvietojas Visumā. Savākto viņi nodod uzpircējiem, tā kaut ko nopelnot.
Kādu dienu viņiem izdodas savākt pamestu kosmosa kuģi. Kamēr viņi plāno to izjaukt detaļās, tikmēr atklājas, ka uz kuģa ir kāds, kas ļoti interesē gan teroristus, gan ietekmīgāko cilvēku Visumā.

Dienvidkorejai ar filmām jau kādu laiku viss ir vislabākajā kārtībā, tāpēc bieži vien ļaujos pārsteigumam un nemaz neskatos kādi reitingi un kāds sižets. Arī šoreiz.
Šoreiz trāpījos uz kosmonautiem.

Pasaule iet bojā un cilvēce savu glābiņu redz Visuma iekarošanā. Tiesa, to redz tikai viena bagāta un ietekmīga korporācija, kuru vada viens ļoti ietekmīgs, bagāts un vecs vīrs. Viņš sevi iedomājies dieva vietā un Zemes ”pārcelšanā” iesaista tikai dažus bagātos un ”pareizos”, kuri tagad var dzīvot jaunuzceltā kosmosa stacijā un gaidīt, kad tiks kolonizēts Marss. Nabadzīgajiem jāturpina dzīvot uz Zemes vai arī kā dara daži- vākt atkritumus Visumā un ar to mēģināt izvilkt savu dzīvību.
Vienā šādā atkritumu vākšanas operācijā, galvenā varoņa komanda dabūja pamestu kosmosa kuģi, kurā atklājās kāds ļoti nozīmīgs pasažieris. Tik nozīmīgs, ka par viņu ir gatavi samaksāt jebkuru cenu. Vai arī nogalināt visus par katru cenu.

Lai arī brīžam naiva, filma spēja to labi līdzsvarot ar dinamiskiem momentiem un pāris jautriem (nedaudz virs vidējā Āzijas kinojoku līmeņa) iestarpinājumiem. Protams, lielākais uzsvars uz acīs ņirbojošu datorgrafiku. Mazāk- uz pašu stāstu. It kā prasījās vairāk par to ļauno pusi, bet beigās palika ar to, ka tas būs jāizdomā pašam- kāpēc tik vecs, kāpēc tik briesmīgs, kāpēc … .

Arī izstiepums tik pāris vietās traucēja- jau likās, ka laba vieta punkta likšanai, bet izrādās, ka filma knapi pāri pusei. Tad nu vilka to kosmisko vezumu tālāk- skaidroja it kā skaidras lietas un klusēja par it kā neskaidrām lietām. Gandrīz vai izskatījās, ka filmas veidotāji apzinās, ka stāsts jau Holivudā ir vairākkārt izstāstīts un ko te lieki mētāsies ar kadriem. Labāk tā vietā ieliks kaut ko tuvāku korejiešu sirdīm un gan jau internacionālais skatītājs to pieņems. A ko darīt- pieņēma ar! Pie tam aktieri spēlēja labi un kosmiskās atrakcijas bija pieklājīgā līmenī. Kāpēc gan nepieņemt! Skatīties var, tik nevajag pārāk sacerēties.

Filmas vērtējums: 6/10
Citu seriālu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā
.