Oriģinālnosaukums: Kong. Skull Island.
Valsts: ASV/
Žanrs: Piedzīvojumu/ Fantāzija
Režisors: Jordan Vogt-Roberts
Lomās: Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, John Goodman, Brie Larson, John Ortiz, John C. Reilly
Gads: 2017

Par filmu-
Septiņdesmito gadu sākumā pētnieku grupa militāristu pavadībā dodas uz jaunatklātu salu Klusā okeāna nostūrī. Nevienam nav zināms, kas viņus sagaida uz salas un kam gatavoties. Uzsākot izpētes procesu, viņi sastopas ar milzīga izmēra primātu, kurš daļēji iznīcina un izmētā pa apkārtni visu grupu ar pavadošajiem armijniekiem.
Viņiem ir trīs dienas laika, lai nokļūtu salas ziemeļos, kur viņus gaidīs kuģis, bet viņu ceļš ir ļoti bīstams, jo uz salas līdzās Kongam atrodas arī citi liela izmēra dzīvnieki.

Atceroties bērnību un pārpildīto Dzintaru kinoteātri uz Konga pirmo filmu, un pēcākās emocijas, ir taisni vai pienākums noskatīties arī visas nākamās Konga daļas. Lai arī pamazām sāk likties, ka no šī pienākuma vajadzētu atteikties. Ne tā, ka Kongs būtu apnicis. Vienkārši sāk likties, ka stāstā jau sāk pietrūkt matu aiz ko visu pievilkt.

Vjetnamas kara nobeigumā, grupa zinātnieku izsit sev naudu izpētes braucienam uz nomaļu salu Klusā okeānā. Tā kā laiks nemierīgs un sala nezināma, viņus pavada grupa militāristu.
Nokļuvuši uz salas, viņi uzreiz ķeras pie izpētes- ar spridzināšanu zondē salas ģeoloģisko uzbūvi. Viņu darbošanos pārtrauc milzīga primāta uzrašanās, kurš vienu pēc otra iznīcina helikopterus.
Izglābušies, cilvēki nelielās grupiņās dodas uz salas ziemeļiem, kur viņus gaidīs kuģis.
Pa ceļam viņi sastop vairākus, milzīga izmēra īpatņus, kuri paretina viņu rindas.
Komandieris ir cieši nolēmis atriebt savus zaudētos karavīrus un kā galveno vainīgo viņš uzskata tieši Kongu. Tāpēc viņam ir jādodas pie viena no attālāk notriektajiem helikopteriem, lai tiktu pie smagākas munīcijas.
Tikmēr pētnieku grupa satiek ļaužu apmetni, kurā uzzina patieso stāstu par Kongu un viņa lomu salas dzīvē.

It kā roka neceļas rakstīt, ka filma bija slikta, bet sajūsmu tā īsti nav par ko paust- kārtējais stāsts par lielu pērtiķi, kuru daži cilvēki grib iznīcināt, bet citi glābt no tiem, kuri grib iznīcināt. Plus pa vidu vēl dažādi lieli radījumi, kuriem nagi niez izkauties ar Kongu. Ja mērķis bija parādīt pliekanu stāstu un īpaši neiespringt par sīkumiem, tad laikam viss ir sasniegts. Jo cita te nemaz arī nebija- aktieri pieklājīgi aizpildīja laiku līdz lielo mošķu uznācieniem, lielie mošķi labi izkāvās un beigās greenpeace ar veģetāriešiem varēja uzgavilēt. Vienīgais, kas no aktieriem likās pārliecinošs, bija Railija varonis- viņam viss izdevās, lai ko darītu. Bēda tik, ka baigi izvērsties viņam nebija lemts.

Negribu nosist skatīšanās prieku, bet baigi sacerēties ar neieteiktu. Ķeksīša pēc var skatīties. Kazi, būs vieglāk panest pēc trim gadiem plānoto filmu ”Kongs pret Godzilu”.

Filmas vērtējums: 6/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.