kinopoisk.ru

Oriģinālnosaukums: Congress
Valsts: Izraēla/Vācija/Polija/Luksemburga/Beļģija/Francija
Žanrs: Zinātniskā fantastika/Animācija
Režisors: Ari Folman
Lomās: Robin Wright, Harvey Keitel, Paul Giamatti, Danny Huston, Sarah Shahi
Gads: 2013

Par filmu-
Robinai Raitai ir jau pāri četrdesmit un viņas iepriekšējās kaprīzes norāva vairākus filmu projektus, kā dēļ filmu kompānijas jau vairākus gadus no viņas ir atteikušās. Viena filmu kompānija piedāvā viņai nospēlēt pēdējo lomu dzīvē un viņa piekrīt.

kinopoisk.ru

Droši vien šai filmai (multenei?) vērtējumu var dot gan 10, gan 5. Gan varbūt vēl mazāk. Viss ir atkarīgs no skatītāja noskaņojuma un no tā vai ir lasīts Lems pēc kura darba tika uzņemta šī filma. Staņislavu Lemu es neesmu lasījis (bet pēc filmas noskatīšanās dikti sagribējās to izdarīt) un noskaņojums man bija kā radīts šai filmai. Vai labāk tomēr teikt- multenei? Kā nekā filmas nozīmīgākā daļa paiet zīmētos kadros. Katrā ziņā es vēl labu laiku paliku šūpojamies filmas radītajos pēcnoskatīšanās sajūtu viļņos un jutu ka miegs ar nedaudz tiks traumēts no visa tā, kas tika redzēts un dzirdēts. Laikam jau mans nepīpētāja un nedzērāja organisms pie vainas, kas nav pieradis saņemt spilgtāk izkrāsotu ikdienu.

The_Congress_7

Robina Raita ar abiem bērniem dzīvo netālu no lidostas. Pat varētu teikt- lidostā. Darba viņai nav un viņas aģents, lai arī dusmīgs par pazaudētām iespējām, tomēr cenšas viņai atrast kādu lomu. Studiju boss viņai piedāvā, kā viņš pats saka- mūža pēdējo lomu. Robinai ir jānospēlē sevi- jāļauj filmu kompānijai noskenēt visu viņas ķermeni, emocijas, kustības, lai vēlāk to varētu izmantot veidojot filmas nu jau ar datora palīdzību. Pēc pārdomām viņa piekrīt un drīz pēc tam viņa nokļūst pasaulē, kur valda iztēle un ampulas.

kinopoisk.ru

Tajā ”ampulu pasaulē” skatītāji droši vien varēs redzēt visu- sākot no mitoloģiskām ainām un ģenitālijzivtiņām līdz par Tomam Krūzam. Arī šādas tādas gudras atziņas un, protams, krāšņu pasauli, kurā var mēģināt gan saprast visu, gan arī nesaprast neko. Atzīšos- es tur ar daudz ko nesapratu. Ok, pēc pārdomām varu precizēt- neko tur nesapratu, bet tas man galīgi netraucēja izbaudīt visu to, ko gribēju un negribēju no šīs filmas saņemt.

Filmas vērtējums: 9/10

Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.