08.JPG

Oriģinālnosaukums: Tau ming chong
Valsts: Ķīna/Honkonga
Žanrs: Vēsturiska/Kara
Lomās: Jet Li, Andy Lau, Takeshi Kaneshiro
Režisors: Peter Chan
Gads: 2007

Par filmu-

Trīs draugi pirms došanās Ķīnas armijā ar asinīm zvēr, ka viens otru cienīs un aizsargās, lai kas arī notiktos. Parādot drosmi un vīrišķību viens no draugiem kļūst par armijas ģenerāli. Arī pārējie abi draugi ieņem augstus amatus armijā, bet augstā politika un divu draugu mīlestība pret vienu sievieti kļūst par nopietnu šķērsli draudzības zvērestam.

Filma, kas iepriecinās skatītājus ar savu vērienīgumu- bija gan kārtīgas masu kaujas, bija arī epizodes ar kārtīgiem austrumu cīņas elementiem, bija arī kārtīga deva ar emocijām. Pirms skatīšanās nelielas šaubas uzdzina filmas apskats, kuram nejauši uzskrēju virsū. Proti, ka šajā filmā ir pārāk maz no Ķīnas, bet pārāk daudz no Holivudas- komerciālisms spiežas pa visām vīlēm laukā. Ko lai saka, katrs jau saskata to ko grib saskatīt, bet mani ne uz mirkli nepameta sajūta, ka es skatos ļoti labu austrumu kino.

Galveno aktieru trijotne laikam komentārus neprasa- Džets Lī izskatās, ka šobrīd ir populārākais Āzijas pārstāvis Holivudas filmās, divu pārējo saspēli gan jau lielais vairums būs novērtējuši filmā ‘’Lidojošo dunču nams’’. Arī šajā filmā abu sadarbība+ Lī ir uzdevumu augstumos.

Negribētu filmu nodēvēt tikai par pliku kara filmu, lai gan kaujas tur netrūka, tikpat labi to varētu nosaukt kā romantisku filmu par mīlestību. Mīlestību pret saviem asinsbrāļiem, cīņassparu, draudzību, uzskatiem, sievieti… Mīlestību par visu, kas sirdī tuvs un dārgs. Mīlestību, kas ir stiprāka par nāvi.

Ja jāatbild uz jautājumu, kas filmā bija labākais, tad var droši apgalvot, ka labākais bija no paša sākuma līdz pašām beigām. Filma, kuru var baudīt gan skatoties, gan arī pēc skatīšanās.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.

17.JPG 28.JPG 37.JPG 48.JPG 57.JPG 63.JPG