06.JPG

Oriģinālnosaukums: Rendition
Valsts: ASV
Žanrs: Spriedzes/Drāma
Lomās: Reese Witherspoon, Jake Gyllenhaal, Meryl Streep
Režisors: Gavin Hood
Gads: 2007

Par filmu-

Lidojuma laikā no Dienvidāfrikas uz ASV ‘’pazūd’’ ēģiptietis Anvars, kuru CIP tur aizdomās par palīdzēšanu teroristiem. Bet viņa sieva, amerikāniete, Izabella un CIP slepenais aģents ar visiem spēkiem cenšas izpestīt Anvaru no cietuma, kur viņš tiek pakļauts spīdzināšanai, lai ‘’izsistu’’ no viņa informāciju.

Laikam amerikāņiem pēdējā laikā terorisms un tā aizkulises ir kļuvušas par ejošu preci- vismaz filmās noteikti. Diezgan bieži tiek piedāvātas dažādas filmas ar dažādām variācijām pa tēmu. Arī šī filma parāda savu versiju par terorismu, kad parastu cilvēku, kuru tiesa vēl nav atzinusi par vainīgu, ASV vadošie darbinieki var mierīgu sirdi nolaupīt un darīt ar viņu ko grib. Attaisnojot savu rīcību ar to, ka tas cilvēks ir aizdomīgs un šādi mēs varam glābt simtiem cilvēku no nāves. Tā teikt- labāk viens iet bojā, nekā tūkstoši.

Auksta, nežēlīga pretterorisma mašinērija ar izslēgtu sirdsapziņu, kuru filmā lieliski pārstāv Merila Strīpa, pret parastu cilvēku un viņa ģimeni. Šoreiz parastam cilvēkam palīgā dodas jauns CIP darbinieks, kuram nav pieņemamas redzētās metodes un tāpēc viņš paklausa savai sirdsapziņai un rīkojas pēc sava prāta.

Negribētu atklāt kārtis, tikai pateikšu, ka filmā tomēr saplūst divi stāsti, kas filmas noslēguma daļu nedaudz saputro, bet nesabojā (varbūt tieši otrādāk).

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.

17.JPG 26.JPG 35.JPG 46.JPG 55.JPG 65.JPG