Oriģinālnosaukums: Extraction
Valsts: ASV
Žanrs: Spriedze/Grāvējs
Režisors: Sam Hargrave
Lomās: Chris Hemsworth, Golshifteh Farahani, Rudhraksh Jaiswal, Adam Bessa
Gads: 2020

Par filmu-
Indijas noziedznieka dēlu nolaupa bandas vadonis no no Bangladešas, kuru starpā jau sen valda naids. Tiek nolīgta grupa profesionāļu, lai zēnu izglābtu, bet operācijas laikā iejaucas trešā puse un plāni jāmaina.

Grāvējfilmām ļoti bieži ir laba blakusīpašība- tās var skatīties bez īpašām pretenzijām uz kādu nebūt augsto mākslu vai intelektuālu izklaidi. Vienkāŗši skaties kā ekrāna priekšā ņirb ņirbonis un izbaudi to mirkli, kad vari nedomāt par ikdienā domājamām lietām. Ja vēl grāvējfilma spēj piedāvāt kaut ko vairāk par ņirbu, tad izbaudīšana dubultā.

Tailers Reiks ir profesionālis- bezbailīgs un labi sagatavots. Vienīgi mazliet cietusi viņa ģimenes dzīve. Bet tas netraucē viņu nolīgt, lai glābtu Indijas narkobarona dēlu, kuru nolaupījis Bangladešas ietekmīgs noziedznieks.

Glābšanas plāns ir labi pārdomāts un teju jau realizēts, kad negaidīti operācijā iejaucas kāda trešā puse. Tagad Taileram ar zēnu ir jāmeklē citi ceļi, lai izglābtos. It kā Taileram ir visas iespējas pamest zēnu un sameklēt drošu vietu, kur pārlaist trako laiku, bet viņš izlemj šoreiz rīkoties ne kā parasts algotnis.

Filma ļoti labi sevi parādīja- kaušanās un šaušana bija biezā slānī. Un, lai arī netrūka klišejisku gājienu, filmas pēcgaršu tie nesabojāja. Šoreiz arī nebija vajadzības pēc kādiem nebūt inovatīviem gājieniem vai negaidītām beigām. Visa filma vienmērīgi gāja savu gaitu un ļāva skatītājam, neko negaidot un necerot, tikt pie vienkārša stāsta, kurā galveno lomu spēlē stiprs sitiens, precīzs šāviens un mazliet arī ātra autovadīšana.

Vidēji labs grāvējs nepretenciozai izklaidei, kuram katrs skatītājs pats, atkarībā no vienas vai otras subjektīvas patikšanas, novirzīsies uz plusiņu vai mīnusiņu pusi. Bet neko tālu no vidēji labi nez vai izdosies novirzīties.

Filmas vērtējums: 6/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.