trash_1

Oriģinālnosaukums: Trash
Valsts: Brazīlija/ Lielbritānija/ Vācija
Žanrs: Piedzīvojumi
Režisors: Stephen Daldry
Lomās: Rooney Mara, Martin Sheen, Wagner Moura, Selton Mello, André Ramiro
Gads: 2014

Par filmu-
Trīs nabadzīgi zēni dzīvo atkritumu izgāztuvē un meklē un šķiro visu, ko var pārdot, lai nodrošinātu sev iztiku. Viss viņu dzīvē izmainās, kad vins no zēniem atrod maku, kurā ir ne tikai nauda, bet arī kas tāds, kas ļoti vajadzīgs korumpētam politiķim un tikpat korumpētai policijai.

trash_3

Gribētu jau teikt, ka šī ir visnotaļ jauka un sirsnīga filma bērniem, bet daži līķi šo manu teikšanu liek apšaubīt. Laikam jāpieliek birka- lielo bērnu ģimenes filma.

Sākumā ir pavisam īsa mukšana un nonākšana līķu maisā, bet pēc tam, kad maks nonāk pie puikā, tad sākas sava veida rotaļa kaķis un peles. Puikas taisa savu detektīvu, sliktie policisti dzen pēdas. Un kā nu ne- likmes ir augstas.

Un nav jau tā, ka puikas kāds žēlotu- kā nekā nabadzīgi un dzīvojas pa atkritumiem. Nevienam viņi nav vajadzīgi un neviens viņiem pakaļ neraudās. Ja nu vienīgi ieraut mīlošais mācītājs un brīvprātīgā amerikāniete. Pēdējos divus tēlo Martin Sheen un Rooney Mara. Atzīšos, pēdējā bija grūti sazīmēt nopīrsingoto Līzbeti Salanderi.

kinopoisk.ru

Puišeļi kā jau puišeļi- ja ieņēmuši ko galvā, tad pat policijas piedāvātā atlīdzība par atrasto maku nav iemesls, lai to izmestu no galvas. Pašiem jāatrisina viss noslēpums un jāsaprot, kas tas ir tas, kā dēļ vai viss pilsētas specnazs ir sacelts kājās.

Laikam filmas lielākais pluss ir parādītā sirsnība un draudzība. Un nesavtīgums gan pret ideju, gan naudu. Un, lai sliktie dabūtu pēc nopelniem un beigas būtu laimīgas. Kaut kas līdzīgs Graustu miljonāram brazīliešu gaumē.

trash_2

Filmas vērtējums: 8/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.