Oriģinālnosaukums: Good Time
Valsts: ASV
Žanrs: Drāma/ Spriedzes
Režisori: Benny Safdie, Josh Safdie
Lomās: Robert Pattinson, Benny Safdie, Jennifer Jason Leigh, Barkhad Abdi, Taliah Webster
Gads: 2017

Par filmu-
Nonācis naudas grūtībās Konijs nolemj aplaupīt banku, bet tā kā viņam nav ko paņemt pāriniekos, tad viņš nolemj šajā pasākumā iesaistīt brāli Niku, kuram ir garīgi veselības traucējumi.
Lai arī nauda ir somā, viņu prieki ir īsi- nostrādā mehānisms un viņi attopas automāšīnā visi ar krāsu. Policija viņus pamana un jāglābjas bēgot. Niku noķer.
Konijs nolemj izdarīt visu, lai izpestītu brāli jau šonakt.

Šī filma manā uzmanības lokā nonāca dēļ tām labajām atsauksmēm un stāvovācijām Kannu kinofestivālā. Skaidrs, ka tās ovācijas var būt arī par to, ko vienkāršs skatītājs var arī nepamanīt, bet nu tāpat vien jau sešas minūtes neaplaudē.

Nikam ir garīgi traucējumi un viņam vecmāmiņa liek apmeklēt dakteri psihiatriskajā klīnikā. Tas nepatīk Nika brālim Konijam, kurš vēlas uzņemties atbildību par brāli, bet pats savā dzīvē nav stabili nostājies uz kājām. Konijs nolemj aplaupīt banku un kā palīgu ņem savu brāli.
Laupīšana īsti neizdodas un bēgot no policijas Niks atpaliek un viņu noķer policija.
Zinot, ka viņa brālim cietumā būs grūti izdzīvot Konijs nolemj darīt visu, lai viņu atbrīvotu.

Pēc noskatīšanās nekas cits neatliek, kā piekrist Patinsona lomas jūsmotājiem- viņam tā izdevās spoža. Bet man spožāka šķita viņa brāļa lomas tēlotāja darbs, kurš, starp citu, ir viens no režisoriem. Man jau vispār to īpašo cilvēku tēlošana šķiet kaut kas netverami smalks, jo attēlot to visu ticami un nepārkāpt to smalko robežu, kur viss šķitīs pārtēlots un samākslots, tā ir augstākā pilotāža.
Finiša taisnes Patinsona skatiens bija ko vērts- visu laiku nākas domāt vai viņš nožēloja izdarīto vai arī saprata, ka nu ir iespēja atbrīvot brāli. Faktiski izdarīt to, kā dēļ viņš visu nakti joņoja pa pilsētu.
Mazliet jau svešādi, uz līdz ar to arī mazticami, izskatījās tā Konija un Nika ”ciemošanās” pie tās nepazīstamās ģimenes, bet tas jau katram individuāli.
Sātvovācijas no manis gan nesanāca, bet abi īkšķi uz augšu ir noteikti. Īpaši par mūziku.

Filmas vērtējums: 8/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.